Dat beweert professor Colin Humphreys van de universiteit van Cambridge in een zijn boek 'The Mystery Of The Last Supper', waarin hij aan de hand van Bijbels, historisch en astronomisch onderzoek de precieze aard en timing van Het Laatste Avondmaal van Jezus Christus en zijn apostelen aan een onderzoek onderwerpt.

"We hebben ontdekt dat Het Laatste Avondmaal plaatsvond op woensdag 1 april van het jaar 33", klinkt het.

De ontdekking biedt een oplossing voor de schijnbaar fundamentele tegenstellingen in de Bijbel die geschiedkundigen al eeuwen bezighouden. "Bijbelexperts en christenen geloven dat het Laatste Avondmaal begon na zonsondergang donderdagavond en dat de kruisiging plaatsvond rond 9.00 uur de dag erop. De twee processen tegen Jezus vonden plaats in verschillende zones van Jeruzalem. Experts hebben daarom het parcours afgelegd dat Jezus zou afgelegd hebben tussen donderdagavond en vrijdagochtend. Daaruit bleek dat dit zo goed als onmogelijk was", luidt het in het boek.

Voorts zou de theorie van Humphreys ook de inconsistenties verklaren tussen de evangeliën van Mattheus, Marcus en Lucas -waarin Het Laatste Avondmaal samenviel met het begin van het joodse Pesach - en dat van Johannes - die schrijft dat het avondmaal plaatsvond voor dat joodse festival. (TE)

Dat beweert professor Colin Humphreys van de universiteit van Cambridge in een zijn boek 'The Mystery Of The Last Supper', waarin hij aan de hand van Bijbels, historisch en astronomisch onderzoek de precieze aard en timing van Het Laatste Avondmaal van Jezus Christus en zijn apostelen aan een onderzoek onderwerpt. "We hebben ontdekt dat Het Laatste Avondmaal plaatsvond op woensdag 1 april van het jaar 33", klinkt het. De ontdekking biedt een oplossing voor de schijnbaar fundamentele tegenstellingen in de Bijbel die geschiedkundigen al eeuwen bezighouden. "Bijbelexperts en christenen geloven dat het Laatste Avondmaal begon na zonsondergang donderdagavond en dat de kruisiging plaatsvond rond 9.00 uur de dag erop. De twee processen tegen Jezus vonden plaats in verschillende zones van Jeruzalem. Experts hebben daarom het parcours afgelegd dat Jezus zou afgelegd hebben tussen donderdagavond en vrijdagochtend. Daaruit bleek dat dit zo goed als onmogelijk was", luidt het in het boek. Voorts zou de theorie van Humphreys ook de inconsistenties verklaren tussen de evangeliën van Mattheus, Marcus en Lucas -waarin Het Laatste Avondmaal samenviel met het begin van het joodse Pesach - en dat van Johannes - die schrijft dat het avondmaal plaatsvond voor dat joodse festival. (TE)