Dat stelt het vakblad Personal Relationships. Het zou gaan om liefst 12 procent van de kinderen in de tweede helft van het lager onderwijs.

De meeste van die valse vriendschappen hebben betrekking op als agressief ervaren kinderen, tegen wie de andere vriendelijk proberen te zijn, ondanks het feit dat ze hen niet graag hebben. Vriendschap veinzen om erger te vermijden dus. Niet-uitgebalanceerde relaties, noemen psychologen dat.

Zulke relaties zijn in een schoolgemeenschap zelfs algemener dan relaties waarbij het duidelijk is dat twee kinderen elkaar niet mogen. Het goede nieuws is wel dat er bijna geen kinderen waren die geen échte vriendjes hadden. (DDR)

Dat stelt het vakblad Personal Relationships. Het zou gaan om liefst 12 procent van de kinderen in de tweede helft van het lager onderwijs. De meeste van die valse vriendschappen hebben betrekking op als agressief ervaren kinderen, tegen wie de andere vriendelijk proberen te zijn, ondanks het feit dat ze hen niet graag hebben. Vriendschap veinzen om erger te vermijden dus. Niet-uitgebalanceerde relaties, noemen psychologen dat. Zulke relaties zijn in een schoolgemeenschap zelfs algemener dan relaties waarbij het duidelijk is dat twee kinderen elkaar niet mogen. Het goede nieuws is wel dat er bijna geen kinderen waren die geen échte vriendjes hadden. (DDR)