In het Amazonewoud op de grens tussen Brazilië en Peru zijn foto's genomen van een van de laatste nog onbekende indianenstammen van Zuid-Amerika.

De Braziliaanse overheidsdienst voor Indianenzaken liet de foto's nemen om te bewijzen dat de stam wel degelijk bestaat en om haar land te helpen beschermen.

De foto's werden genomen vanuit een vliegtuig boven een open plek in de jungle en tonen met rood pigment beschilderde stamleden die pijl en boog naar de camera richten.

Meer dan de helft van 's werelds naar schatting 100 nog onbekende stammen leven in Brazilië of Peru. Ze worden bedreigd door de illegale houtkap.

Volgens de organisatie Survival International, die het opneemt voor bedreigde inheemse stammen, zullen dit soort stammen binnenkort uitsterven als hun land niet wordt beschermd.

Ook ziektes vormen een groot gevaar. De stamleden zijn nog nooit in contact gekomen met Westerse ziektes, zoals waterpokken of een verkoudheid, en zijn er dus ook niet tegen bestand zijn.

In het Amazonewoud op de grens tussen Brazilië en Peru zijn foto's genomen van een van de laatste nog onbekende indianenstammen van Zuid-Amerika.De Braziliaanse overheidsdienst voor Indianenzaken liet de foto's nemen om te bewijzen dat de stam wel degelijk bestaat en om haar land te helpen beschermen.De foto's werden genomen vanuit een vliegtuig boven een open plek in de jungle en tonen met rood pigment beschilderde stamleden die pijl en boog naar de camera richten. Meer dan de helft van 's werelds naar schatting 100 nog onbekende stammen leven in Brazilië of Peru. Ze worden bedreigd door de illegale houtkap.Volgens de organisatie Survival International, die het opneemt voor bedreigde inheemse stammen, zullen dit soort stammen binnenkort uitsterven als hun land niet wordt beschermd.Ook ziektes vormen een groot gevaar. De stamleden zijn nog nooit in contact gekomen met Westerse ziektes, zoals waterpokken of een verkoudheid, en zijn er dus ook niet tegen bestand zijn.