Het implantaat stimuleert de productie van melanine, een pigment dat de huidkleur en de hoeveelheid UV-stralen die worden opgenomen, bepaalt. Het wordt onder de huid aangebracht en is maar zo groot als een rijstkorrel. Het medicijn, Scenesse genaamd, kan volgens The Sunday Times populair worden als een alternatief voor het zonnebanken.

Clinuvel, het bedrijf dat Scenesse maakt, ontwikkelde het als remedie voor huidproblemen, maar het middel zou ook als beautyproduct op de markt kunnen komen. Volgens de onderzoekers van Cancer Research UK heeft het medicijn het potentieel om in Groot-Brittannië ongeveer 12.000 kwaadaardige gevallen van huidkanker te voorkomen. Volgens andere wetenschappers is er echter, vooraleer het implantaat op de markt komt, meer duidelijkheid nodig over de langetermijneffecten. (Belga/TE)

Het implantaat stimuleert de productie van melanine, een pigment dat de huidkleur en de hoeveelheid UV-stralen die worden opgenomen, bepaalt. Het wordt onder de huid aangebracht en is maar zo groot als een rijstkorrel. Het medicijn, Scenesse genaamd, kan volgens The Sunday Times populair worden als een alternatief voor het zonnebanken. Clinuvel, het bedrijf dat Scenesse maakt, ontwikkelde het als remedie voor huidproblemen, maar het middel zou ook als beautyproduct op de markt kunnen komen. Volgens de onderzoekers van Cancer Research UK heeft het medicijn het potentieel om in Groot-Brittannië ongeveer 12.000 kwaadaardige gevallen van huidkanker te voorkomen. Volgens andere wetenschappers is er echter, vooraleer het implantaat op de markt komt, meer duidelijkheid nodig over de langetermijneffecten. (Belga/TE)