Het KCE kwam tot de conclusie dat homeopathie niet werkt nadat het alle internationale wetenschappelijke studies voor twintig aandoeningen had onderzocht. Voor geen enkele aandoening vond het een onomstotelijk bewijs van werking.

Ziekteverzekering

Het KCE raadt de overheid daarom formeel af homeopathie terug te betalen via de ziekteverzekering. Het kenniscentrum acht het bovendien zeer gevaarlijk als klassieke behandelingen worden uitgesteld of verhinderd omwille van homeopathie.

Placebo

Wat directe werking betreft, doet homeopathie het nog slechter dan de drie andere alternatieve geneeswijzen die het KCE al onderzocht: osteopathie, chiropraxie en acupunctuur. Wel is het volgens het KCE bewezen dat homeopathie een sterk placebo-effect heeft: het werkt voor wie erin gelooft, ook al kreeg die persoon een placebo. (Belga)

Het KCE kwam tot de conclusie dat homeopathie niet werkt nadat het alle internationale wetenschappelijke studies voor twintig aandoeningen had onderzocht. Voor geen enkele aandoening vond het een onomstotelijk bewijs van werking. Ziekteverzekering Het KCE raadt de overheid daarom formeel af homeopathie terug te betalen via de ziekteverzekering. Het kenniscentrum acht het bovendien zeer gevaarlijk als klassieke behandelingen worden uitgesteld of verhinderd omwille van homeopathie. Placebo Wat directe werking betreft, doet homeopathie het nog slechter dan de drie andere alternatieve geneeswijzen die het KCE al onderzocht: osteopathie, chiropraxie en acupunctuur. Wel is het volgens het KCE bewezen dat homeopathie een sterk placebo-effect heeft: het werkt voor wie erin gelooft, ook al kreeg die persoon een placebo. (Belga)