Groot-Brittannië richt een nationaal ruimtevaartbureau op, zo meldt de Britse nieuwszender BBC. Het UK Space Agency (UKSA) treedt vanaf 1 april in werking.

Het UKSA zal het overheidsgeld voor de ruimtevaart controleren en Groot-Brittannië vertegenwoordigen bij de internationale partners. Het ruimteorgaan zal binnen twintig jaar 100.000 nieuwe banen creëren.

Volgens Lord Drayson, de Britse minister voor wetenschap en innovatie, bewijst dit initiatief dat zijn land oprecht geïnteresseerd is in de ruimtevaart. "Het UKSA zal de sector helpen bij het voltooien van zijn ruimteambitie", zei hij tijdens de voorstelling van het ruimtevaartbureau.

De BBC zegt dat Groot-Brittannië als enig geïndustrialiseerd land geen "executief orgaan" heeft voor zijn activiteiten in de ruimte. Maar hierbij vergeet de site dat België ook geen eigen specifiek ruimtevaartbureau heeft.

Veel zal er volgens de nieuwszender niet veranderen. Maar het nieuwe orgaan zal wel zorgen voor een coherenter beleid omdat het beschikbare geld efficiënter zal kunnen worden gebruikt.

Momenteel investeert Londen jaarlijks 270 miljoen pond in de civiele ruimtevaart. Dat gebeurt overwegend via het Britse lidmaatschap bij het Europese Ruimtevaartbureau ESA.

International Space Innovation Centre

Daarnaast zal de regering een nieuwe ESA-faciliteit oprichten in Harwell, Oxfordshire. Het International Space Innovation Centre (ISIC) zal de regering 24 miljoen pond kosten.

De nieuwe ruimtevaartplannen komen er als reactie op een rapport waaruit bleek dat Groot-Brittannië momenteel instaat voor zes procent van de globale markt voor ruimtevaartproducten en -diensten. Met de ESA-faciliteit en het UKSA zou dat aandeel tegen 2030 kunnen stijgen tot tien procent.

Groot-Brittannië richt een nationaal ruimtevaartbureau op, zo meldt de Britse nieuwszender BBC. Het UK Space Agency (UKSA) treedt vanaf 1 april in werking. Het UKSA zal het overheidsgeld voor de ruimtevaart controleren en Groot-Brittannië vertegenwoordigen bij de internationale partners. Het ruimteorgaan zal binnen twintig jaar 100.000 nieuwe banen creëren. Volgens Lord Drayson, de Britse minister voor wetenschap en innovatie, bewijst dit initiatief dat zijn land oprecht geïnteresseerd is in de ruimtevaart. "Het UKSA zal de sector helpen bij het voltooien van zijn ruimteambitie", zei hij tijdens de voorstelling van het ruimtevaartbureau. De BBC zegt dat Groot-Brittannië als enig geïndustrialiseerd land geen "executief orgaan" heeft voor zijn activiteiten in de ruimte. Maar hierbij vergeet de site dat België ook geen eigen specifiek ruimtevaartbureau heeft. Veel zal er volgens de nieuwszender niet veranderen. Maar het nieuwe orgaan zal wel zorgen voor een coherenter beleid omdat het beschikbare geld efficiënter zal kunnen worden gebruikt. Momenteel investeert Londen jaarlijks 270 miljoen pond in de civiele ruimtevaart. Dat gebeurt overwegend via het Britse lidmaatschap bij het Europese Ruimtevaartbureau ESA. International Space Innovation Centre Daarnaast zal de regering een nieuwe ESA-faciliteit oprichten in Harwell, Oxfordshire. Het International Space Innovation Centre (ISIC) zal de regering 24 miljoen pond kosten. De nieuwe ruimtevaartplannen komen er als reactie op een rapport waaruit bleek dat Groot-Brittannië momenteel instaat voor zes procent van de globale markt voor ruimtevaartproducten en -diensten. Met de ESA-faciliteit en het UKSA zou dat aandeel tegen 2030 kunnen stijgen tot tien procent.