Fruit en groenten beschermen minder tegen kanker dan aanvankelijk gedacht. Dat moet blijken uit de EPIC studie, een epidemiologisch onderzoek bij een half miljoen volwassen Europeanen.

De kranten deden uitschijnen dat de gezondheidsaspecten van het volgens Het Laatste Nieuws 'konijnenvoer' nu helemaal op de helling staan. Niets is minder waar.

De 5 aanbevolen dagelijkse porties groenten en fruit blijven noodzakelijk voor het terugdringen van de hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en obesitas.

De coördinator van EPIC had dit ook benadrukt bij de publicatie van zijn onderzoek vorige week. Alleen nam geen enkele krant die uitspraak over.

Fruit en groenten beschermen minder tegen kanker dan aanvankelijk gedacht. Dat moet blijken uit de EPIC studie, een epidemiologisch onderzoek bij een half miljoen volwassen Europeanen. De kranten deden uitschijnen dat de gezondheidsaspecten van het volgens Het Laatste Nieuws 'konijnenvoer' nu helemaal op de helling staan. Niets is minder waar. De 5 aanbevolen dagelijkse porties groenten en fruit blijven noodzakelijk voor het terugdringen van de hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en obesitas. De coördinator van EPIC had dit ook benadrukt bij de publicatie van zijn onderzoek vorige week. Alleen nam geen enkele krant die uitspraak over.