Admiraal Thad Allen, de verantwoordelijke voor de strijd tegen de olievlek, zegt in een mededeling dat Bonnie een gevaar vormt voor de 2.000 mensen die in de Golf aan het werk zijn.

Daarom zullen heel wat schepen en platforms worden geëvacueerd. Dat is ook het geval voor het platform van waarop de lekken definitief moeten worden gedicht.

Allen geeft toe dat de evacuatie de werken met een aantal dagen kan vertragen. Maar de veiligheid van de mensen die in de zone werken, is nu prioritair, voegde hij eraan toe.

Bonnie, de tweede grote storm van het Atlantische orkaanseizoen, veroorzaakt windstoten tot 65 km/u en veroorzaakte al overstromingen in Haïti, Puerto Rico en de Dominicaanse Republiek.

Getroffen

Uit een studie van consultant Oxford Economics, in opdracht van de Amerikaanse Dienst voor Toerisme, blijkt intussen dat de vijf getroffen staten door de olieramp de komende drie jaar 22,7 miljard dollar aan inkomsten uit toerisme verliezen.

Het rapport benadrukt dat het toerisme in de staten een van de belangrijkste economische sectoren is. Sinds het zinken van het BP-boorplatform Deepwater Horizon en de miljoenen liters olie die in de Golf van Mexico liepen, keerden de toeristen de regio echter de rug toe.

Admiraal Thad Allen, de verantwoordelijke voor de strijd tegen de olievlek, zegt in een mededeling dat Bonnie een gevaar vormt voor de 2.000 mensen die in de Golf aan het werk zijn. Daarom zullen heel wat schepen en platforms worden geëvacueerd. Dat is ook het geval voor het platform van waarop de lekken definitief moeten worden gedicht. Allen geeft toe dat de evacuatie de werken met een aantal dagen kan vertragen. Maar de veiligheid van de mensen die in de zone werken, is nu prioritair, voegde hij eraan toe. Bonnie, de tweede grote storm van het Atlantische orkaanseizoen, veroorzaakt windstoten tot 65 km/u en veroorzaakte al overstromingen in Haïti, Puerto Rico en de Dominicaanse Republiek. Getroffen Uit een studie van consultant Oxford Economics, in opdracht van de Amerikaanse Dienst voor Toerisme, blijkt intussen dat de vijf getroffen staten door de olieramp de komende drie jaar 22,7 miljard dollar aan inkomsten uit toerisme verliezen. Het rapport benadrukt dat het toerisme in de staten een van de belangrijkste economische sectoren is. Sinds het zinken van het BP-boorplatform Deepwater Horizon en de miljoenen liters olie die in de Golf van Mexico liepen, keerden de toeristen de regio echter de rug toe.