Aanvankelijk zou de missie woensdag (Belgische tijd) starten, maar dat wordt om onduidelijke reden een dag later. SpaceX wil donderdag lanceren, met een lanceervenster dat om 02.02 uur Belgische tijd open gaat en dat vijf uur open blijft.

Ruimtetoerisme

SpaceX steekt met Inspiration4 de neus aan het venster van het ruimtetoerisme want de door een Falcon-9 draagraket te lanceren Crew Dragon Resilience capsule vervoert enkel burgers en geen beroepsastronauten of institutionele astronauten. Gezagvoerder is de miljardair Jared Isaacman die de hele missie betaalt.

Het verschil met de recente toeristische ruimtevluchten van Blue Origin en Virgin Galactic is dat die enkel tot de grens van de ruimte gingen. De capsule van SpaceX zal met zijn vier inzittenden drie dagen rondom onze planeet wentelen.

Op Cape Canaveral in Florida zijn maandag de Merlin-motoren van de Falcon kort tot ontbranding gebracht voor een statische test op het legendarische lanceerplatform 39A.

Aanvankelijk zou de missie woensdag (Belgische tijd) starten, maar dat wordt om onduidelijke reden een dag later. SpaceX wil donderdag lanceren, met een lanceervenster dat om 02.02 uur Belgische tijd open gaat en dat vijf uur open blijft. SpaceX steekt met Inspiration4 de neus aan het venster van het ruimtetoerisme want de door een Falcon-9 draagraket te lanceren Crew Dragon Resilience capsule vervoert enkel burgers en geen beroepsastronauten of institutionele astronauten. Gezagvoerder is de miljardair Jared Isaacman die de hele missie betaalt. Het verschil met de recente toeristische ruimtevluchten van Blue Origin en Virgin Galactic is dat die enkel tot de grens van de ruimte gingen. De capsule van SpaceX zal met zijn vier inzittenden drie dagen rondom onze planeet wentelen. Op Cape Canaveral in Florida zijn maandag de Merlin-motoren van de Falcon kort tot ontbranding gebracht voor een statische test op het legendarische lanceerplatform 39A.