Een op de vijf nieuwe wagens is “groen”

© Reuters

In het eerste kwartaal van 2010 gaf een vijfde van alle nieuw verkochte wagens in België recht op een ecokorting.

Bekijk de ecoscore van uw voertuig.

Milieuvriendelijke wagens zijn erg in trek. De federale overheid keerde tijdens de eerste helft van dit jaar al voor meer dan 68 miljoen premies uit voor “groene” wagens, meer dan in heel 2009. Dat staat in De Zondag.

In het eerste kwartaal van 2010 gaf een vijfde van alle nieuw verkochte wagens in België recht op een ecokorting van de federale overheid omwille van een lage CO2-uitstoot. Het ging meer bepaald om ruim 30.000 van de 161.290 wagens die van januari tot en met maart verkocht werden.

“Steeds meer nieuw verkochte wagens zijn milieuvriendelijk”, luidt het ook bij de federale overheidsdienst Financiën. Tot en met juni keerde de FOD voor 68,5 miljoen euro aan premies uit. “Dat is al meer dan in heel 2009, toen de teller op 65 miljoen eindigde”, zegt een woordvoerder.

Het grootste deel van het bedrag, ongeveer 50 miljoen euro, werd toegekend bij de aankoop van de minst vervuilende voertuigen, met een uitstoot van minder dan 105 gram CO2.

Sinds de invoering van de milieumaatregelen voor wagens in 2007 heeft de federale overheid al meer dan 176 miljoen euro uitgegeven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content