Om gevaarlijke situaties te vermijden hebben fabrikanten de opdracht gegeven om een waarschuwingssignaal voor deze wagens te ontwikkelen.

Zo kwam Infiniti met het idee opzetten om een luidspreker te installeren op de hybride M35h. De luidspreker zou een zoemtoon uitzenden om aanrijdingen met voetgangers te vermijden. De Leaf van Nissan krijgt een VSP-systeem (of een 'Wagengeluid voor voetgangers'-systeem) en Toyota bracht eerder al een lawaaierig accessoire voor de Prius op de markt.

Stil gevaar
Het pijnpunt van de stille wagens bleek ondermeer uit een onderzoek van het Amerikaanse verkeersministerie van vorig jaar. Een elektrische wagen zou twee keer zo veel kans hebben om een aanrijding te veroorzaken waarin voetgangers betrokken zijn dan gewone auto's met een luidruchtige verbrandingsmotor.

Ook bij een hybride wagen treedt een gelijkaardig probleem op. Bij lage snelheden schakelt de hybride immers over op de geluidloze elektromotor en blijven de wagens vaak onopgemerkt. Bij snelheden hoger dan dertig kilometer per uur treden dergelijke problemen niet op dankzij het luide bandengeruis.

Om gevaarlijke situaties te vermijden hebben fabrikanten de opdracht gegeven om een waarschuwingssignaal voor deze wagens te ontwikkelen. Zo kwam Infiniti met het idee opzetten om een luidspreker te installeren op de hybride M35h. De luidspreker zou een zoemtoon uitzenden om aanrijdingen met voetgangers te vermijden. De Leaf van Nissan krijgt een VSP-systeem (of een 'Wagengeluid voor voetgangers'-systeem) en Toyota bracht eerder al een lawaaierig accessoire voor de Prius op de markt. Stil gevaar Het pijnpunt van de stille wagens bleek ondermeer uit een onderzoek van het Amerikaanse verkeersministerie van vorig jaar. Een elektrische wagen zou twee keer zo veel kans hebben om een aanrijding te veroorzaken waarin voetgangers betrokken zijn dan gewone auto's met een luidruchtige verbrandingsmotor. Ook bij een hybride wagen treedt een gelijkaardig probleem op. Bij lage snelheden schakelt de hybride immers over op de geluidloze elektromotor en blijven de wagens vaak onopgemerkt. Bij snelheden hoger dan dertig kilometer per uur treden dergelijke problemen niet op dankzij het luide bandengeruis.