De in Duitsland snel om zich heen grijpende EHEC-bacterie maakte ondertussen drie dodelijke slachtoffers: een 83-jarige vrouw uit Nedersaksen, een 23-jarige vrouw uit Bremen en een 80-jarige dame uit Schleswig-Holstein. De voorbije dagen zijn in meerdere plaatsen in Duitsland tientallen mensen in het ziekenhuis opgenomen na besmetting met de levensgevaarlijke bacterie EHEC (Enterohemorragische E.coli). De infectie, die gepaard gaat met bloedige diarree, braken, misselijkheid en buikpijn, kan bloedarmoede en nierfalen veroorzaken.

Omtrent de oorzaak van de snelle verspreiding zijn er nog geen betrouwbare verklaringen. De besmetting wordt vermoedelijk veroorzaakt door ongewassen groente, maar ook rauwe, ongekookte melk of rauw rundsvlees kunnen gevaarlijk zijn.

Momenteel worden vooral volwassenen, overwegend vrouwen, getroffen. Ook zijn vooral mensen in Noord-Duitsland ziek geworden. (Belga/KVDA)

De in Duitsland snel om zich heen grijpende EHEC-bacterie maakte ondertussen drie dodelijke slachtoffers: een 83-jarige vrouw uit Nedersaksen, een 23-jarige vrouw uit Bremen en een 80-jarige dame uit Schleswig-Holstein. De voorbije dagen zijn in meerdere plaatsen in Duitsland tientallen mensen in het ziekenhuis opgenomen na besmetting met de levensgevaarlijke bacterie EHEC (Enterohemorragische E.coli). De infectie, die gepaard gaat met bloedige diarree, braken, misselijkheid en buikpijn, kan bloedarmoede en nierfalen veroorzaken. Omtrent de oorzaak van de snelle verspreiding zijn er nog geen betrouwbare verklaringen. De besmetting wordt vermoedelijk veroorzaakt door ongewassen groente, maar ook rauwe, ongekookte melk of rauw rundsvlees kunnen gevaarlijk zijn. Momenteel worden vooral volwassenen, overwegend vrouwen, getroffen. Ook zijn vooral mensen in Noord-Duitsland ziek geworden. (Belga/KVDA)