Nederlandse wetenschappers hebben ontdekt dat met de jaren een bepaald DNA-molecuul minder vaak in het bloed voorkomt.

Op basis daarvan ontwikkelden zij een eenvoudige maar doeltreffende test waarmee de leeftijdscategorie van de persoon van wie een bloedspoor afkomstig is, kan worden vastgesteld.

Misdrijven
De vinding kan bijvoorbeeld helpen om de daders van misdrijven of slachtoffers van rampen te identificeren, zo meldt het Erasmus MC in Rotterdam.

De wetenschappers zijn bezig de test verder te verfijnen zodat die nog nauwkeuriger wordt, aldus hoogleraar forensische moleculaire biologie Manfred Keyser.

De resultaten zijn verschenen in het vaktijdschrift Current Biology.

Nederlandse wetenschappers hebben ontdekt dat met de jaren een bepaald DNA-molecuul minder vaak in het bloed voorkomt. Op basis daarvan ontwikkelden zij een eenvoudige maar doeltreffende test waarmee de leeftijdscategorie van de persoon van wie een bloedspoor afkomstig is, kan worden vastgesteld. Misdrijven De vinding kan bijvoorbeeld helpen om de daders van misdrijven of slachtoffers van rampen te identificeren, zo meldt het Erasmus MC in Rotterdam. De wetenschappers zijn bezig de test verder te verfijnen zodat die nog nauwkeuriger wordt, aldus hoogleraar forensische moleculaire biologie Manfred Keyser. De resultaten zijn verschenen in het vaktijdschrift Current Biology.