De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA verwacht vrijdagnacht tussen 100 en 120 meteoren of 'vallende sterren' per uur. Door de heldere maan, die binnenkort 'vol' is, zal het echter moeilijk zijn om de lichtshow goed te zien. De uren voor zonsopkomst zijn dus het beste moment om te kijken

De meteorenregen begon donderdag al en duurt voort tot maandag. In de nacht van vrijdag op zaterdag bereikt het natuurfenomeen zijn hoogtepunt.

Een meteorenzwerm ontstaat wanneer een komeet stofdeeltjes achterlaat in een baan rond de Aarde. Wanneer de atmosfeer van de Aarde vervolgens met die stofdeeltjes in contact komt, zien wij zogenaamde vallende sterren aan de hemel.

De Geminiden zijn niet afkomstig van een komeet, maar van een planetoïde (3200 Phaethon), wat ze extra bijzonder maken.

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA verwacht vrijdagnacht tussen 100 en 120 meteoren of 'vallende sterren' per uur. Door de heldere maan, die binnenkort 'vol' is, zal het echter moeilijk zijn om de lichtshow goed te zien. De uren voor zonsopkomst zijn dus het beste moment om te kijkenDe meteorenregen begon donderdag al en duurt voort tot maandag. In de nacht van vrijdag op zaterdag bereikt het natuurfenomeen zijn hoogtepunt. Een meteorenzwerm ontstaat wanneer een komeet stofdeeltjes achterlaat in een baan rond de Aarde. Wanneer de atmosfeer van de Aarde vervolgens met die stofdeeltjes in contact komt, zien wij zogenaamde vallende sterren aan de hemel. De Geminiden zijn niet afkomstig van een komeet, maar van een planetoïde (3200 Phaethon), wat ze extra bijzonder maken.