De foto, vrijgegeven door de NASA, werd gemaakt vanaf een afstand van zo'n 115 miljoen kilometer en toont Pluto naast zijn grootste maan, Charon.

Primeur

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat het beeld erg wazig is, maar het gaat wel om een historische gebeurtenis. In de loop van de komende drie maanden moeten we veel betere beelden krijgen van New Horizons. De sonde is op weg naar Pluto en zal als eerste ruimtetuig ooit een ontmoeting hebben met de ex-planeet en zijn vijf manen.

Het hoogtepunt van de missie vindt op 14 juli plaats, wanneer de sonde zich het dichtst bij Pluto zal bevinden en een royale hoeveelheid gegevens zal kunnen verzamelen.

New Horizons, die al meer dan negen jaar op weg is naar haar doelwit, zal de dwergplaneet dus steeds gedetailleerder in kaart kunnen brengen aan de hand van nooit geziene hypergedetailleerde beelden, waarbij de foto's van de ruimtetelescoop Hubble, waarmee het tot dusver moesten stellen, in het niets zullen verdwijnen.

Lees meer over de missie.

De foto, vrijgegeven door de NASA, werd gemaakt vanaf een afstand van zo'n 115 miljoen kilometer en toont Pluto naast zijn grootste maan, Charon.Het hoeft dan ook niet te verbazen dat het beeld erg wazig is, maar het gaat wel om een historische gebeurtenis. In de loop van de komende drie maanden moeten we veel betere beelden krijgen van New Horizons. De sonde is op weg naar Pluto en zal als eerste ruimtetuig ooit een ontmoeting hebben met de ex-planeet en zijn vijf manen.Het hoogtepunt van de missie vindt op 14 juli plaats, wanneer de sonde zich het dichtst bij Pluto zal bevinden en een royale hoeveelheid gegevens zal kunnen verzamelen. New Horizons, die al meer dan negen jaar op weg is naar haar doelwit, zal de dwergplaneet dus steeds gedetailleerder in kaart kunnen brengen aan de hand van nooit geziene hypergedetailleerde beelden, waarbij de foto's van de ruimtetelescoop Hubble, waarmee het tot dusver moesten stellen, in het niets zullen verdwijnen.Lees meer over de missie.