Dat wetenschap soms tot kunst verheven wordt, weet ook de medische beelddatabank Wellcome Images, een onderdeel van de Britse liefdadigheidsorganisatie Wellcome Trust, die elk jaar een fotografiewedstrijd organiseert voor wetenschappelijke fotografie. De negenkoppige jury van de 14e editie van de Wellcome Image-fotografiewedstrijd heeft nu een winnaar gekozen. Maar weet u wat het moet voorstellen?

De winnende foto van Londenaar Michael Frank ziet eruit als een beeldhouwwerkje, maar eigenlijk gaat het om een in een glazen pot bewaarde foetus van een New Forester in het Museum voor Anatomie van het Royal Veterinary College in London. De New Forester is een ponyras dat zijn oosrprong vindt op de Britse eilanden. De achterpoten van de vijf maand oude foetus zijn duidelijk te zien op het winnende beeld.

Een van de juryleden, BBC-fotoredacteur James Cutmore, verwoordt het zo: 'De foto van de baarmoeder van de pony met de foetus is ongelooflijk en blijft in mijn geheugen hangen. Het roept verschillende emoties op: het is fascinerend, triestig, macaber en bijna brutaal. Maar het onderwerp is tegelijk delicaat, gedetailleerd en mooi. Het beeld toont ons een groot en fantastisch wezen dat gereduceerd wordt tot een triestig, breekbaar en half gevormde creatie, wat mij heel nederig maakt'.

Bekijk hier de andere finalisten.

Dat wetenschap soms tot kunst verheven wordt, weet ook de medische beelddatabank Wellcome Images, een onderdeel van de Britse liefdadigheidsorganisatie Wellcome Trust, die elk jaar een fotografiewedstrijd organiseert voor wetenschappelijke fotografie. De negenkoppige jury van de 14e editie van de Wellcome Image-fotografiewedstrijd heeft nu een winnaar gekozen. Maar weet u wat het moet voorstellen? De winnende foto van Londenaar Michael Frank ziet eruit als een beeldhouwwerkje, maar eigenlijk gaat het om een in een glazen pot bewaarde foetus van een New Forester in het Museum voor Anatomie van het Royal Veterinary College in London. De New Forester is een ponyras dat zijn oosrprong vindt op de Britse eilanden. De achterpoten van de vijf maand oude foetus zijn duidelijk te zien op het winnende beeld. Een van de juryleden, BBC-fotoredacteur James Cutmore, verwoordt het zo: 'De foto van de baarmoeder van de pony met de foetus is ongelooflijk en blijft in mijn geheugen hangen. Het roept verschillende emoties op: het is fascinerend, triestig, macaber en bijna brutaal. Maar het onderwerp is tegelijk delicaat, gedetailleerd en mooi. Het beeld toont ons een groot en fantastisch wezen dat gereduceerd wordt tot een triestig, breekbaar en half gevormde creatie, wat mij heel nederig maakt'. Bekijk hier de andere finalisten.