'Gravity', een nieuwe film met Hollywoodsterren Sandra Bullock en George Clooney in de hoofdrollen, over twee astronauten die verdwaald raken in de ruimte omdat ze tijdens een ruimtewandeling worden geraakt door ruimteafval is in de Verenigde Staten nog maar pas uit en nu al een groot succes. Toch valt niet iedereen in zwijm voor de 'liefdesbrief aan het ruimtevaartprogramma' van regisseur Alfonso Cuaron ('Children of Men').

Neil deGrasse Tyson, een befaamde Amerikaanse astrofysicus en de directeur van het Hayden Planetarium van het American Museum of Natural History in New York twitterde het volgende over de film:

- 'Het personage van Sandra Bullock voert werken uit aan de ruimtetelescoop Hubble terwijl ze eigenlijk een dokter is'

- 'Hubble, het Internationaal Ruimtestation ISS en een Chinees Ruimtestation zijn allemaal op één beeld te zien zijn, terwijl dat niet kan'

- 'Het haar van Sandra Bullock blijft mooi recht vallen terwijl ze zich in een toestand van gewichtloosheid bevindt'

- 'Bijna alle satellieten draaien van west naar oost rond de Aarde. In de film is dat van oost naar west'

Tot slot twitterde deGrasse Tyson, die uiteindelijk erg van de film genoten bleek te hebben: 'Waarom houden we meer van een sciencefictionfilm in een fake ruimte dan van echte mensen in de echte ruimte?'

Vorig jaar had de astrofysicus ook al kritiek op de film 'Titanic' omdat de sterren boven de Atlantische Oceaan verkeerd stonden...

De makers van 'Gravity', die de film zo waarheidsgetrouw mogelijk wilden maken, hebben nog niet gereageerd op de wetenschappelijke kritiek van deGrasse Tyson. Eerder zei regisseur Cuaron wel dat de film geen documentaire is, ook al werd het team door astronauten bijgestaan.

'Gravity', die zich bijna volledig afspeelt in de ruimte, kreeg alvast goede kritieken. Het openingsweekend van 'Gravity' bracht in de VS bovendien zo'n 41 miljoen op, het beste debuut voor een film in oktober ooit. De film is in België vanaf 30 oktober te zien in de bioscoop.

'Gravity', een nieuwe film met Hollywoodsterren Sandra Bullock en George Clooney in de hoofdrollen, over twee astronauten die verdwaald raken in de ruimte omdat ze tijdens een ruimtewandeling worden geraakt door ruimteafval is in de Verenigde Staten nog maar pas uit en nu al een groot succes. Toch valt niet iedereen in zwijm voor de 'liefdesbrief aan het ruimtevaartprogramma' van regisseur Alfonso Cuaron ('Children of Men').Neil deGrasse Tyson, een befaamde Amerikaanse astrofysicus en de directeur van het Hayden Planetarium van het American Museum of Natural History in New York twitterde het volgende over de film: - 'Het personage van Sandra Bullock voert werken uit aan de ruimtetelescoop Hubble terwijl ze eigenlijk een dokter is' - 'Hubble, het Internationaal Ruimtestation ISS en een Chinees Ruimtestation zijn allemaal op één beeld te zien zijn, terwijl dat niet kan' - 'Het haar van Sandra Bullock blijft mooi recht vallen terwijl ze zich in een toestand van gewichtloosheid bevindt' - 'Bijna alle satellieten draaien van west naar oost rond de Aarde. In de film is dat van oost naar west'Tot slot twitterde deGrasse Tyson, die uiteindelijk erg van de film genoten bleek te hebben: 'Waarom houden we meer van een sciencefictionfilm in een fake ruimte dan van echte mensen in de echte ruimte?' Vorig jaar had de astrofysicus ook al kritiek op de film 'Titanic' omdat de sterren boven de Atlantische Oceaan verkeerd stonden...De makers van 'Gravity', die de film zo waarheidsgetrouw mogelijk wilden maken, hebben nog niet gereageerd op de wetenschappelijke kritiek van deGrasse Tyson. Eerder zei regisseur Cuaron wel dat de film geen documentaire is, ook al werd het team door astronauten bijgestaan.'Gravity', die zich bijna volledig afspeelt in de ruimte, kreeg alvast goede kritieken. Het openingsweekend van 'Gravity' bracht in de VS bovendien zo'n 41 miljoen op, het beste debuut voor een film in oktober ooit. De film is in België vanaf 30 oktober te zien in de bioscoop.