Vanaf het Kennedy Space Center in Cape Canaveral (Florida) is het ruimteveer Discovery vertrokken voor zijn laatste reis. Daarna gaat de Discovery met pensioen.

Tijdens zijn 11-daagse missie zal de Discovery een gesofisticeerde mensachtige rotbot Robonaut-2 alsook een extern stockageplatform naar het Internationaal Ruimtestation (ISS) brengen. Er zijn ook twee ruimtewandelingen van elk 6,5 uur gepland.

De lancering liep vele maanden vertraging op, vooral omdat er scheurtjes in het omhulsel van de enorme externe brandstoftank waren ontdekt.

De Discovery werd voor het eerste gelanceerd in 1984. Wanneer het ruimteveer terug aankomt in Cape Canaveral zal het in totaal 230 miljoen kilometer hebben afgelegd.

Vanaf het Kennedy Space Center in Cape Canaveral (Florida) is het ruimteveer Discovery vertrokken voor zijn laatste reis. Daarna gaat de Discovery met pensioen. Tijdens zijn 11-daagse missie zal de Discovery een gesofisticeerde mensachtige rotbot Robonaut-2 alsook een extern stockageplatform naar het Internationaal Ruimtestation (ISS) brengen. Er zijn ook twee ruimtewandelingen van elk 6,5 uur gepland. De lancering liep vele maanden vertraging op, vooral omdat er scheurtjes in het omhulsel van de enorme externe brandstoftank waren ontdekt. De Discovery werd voor het eerste gelanceerd in 1984. Wanneer het ruimteveer terug aankomt in Cape Canaveral zal het in totaal 230 miljoen kilometer hebben afgelegd.