'Ziggy played guitar, jamming good with Weird and Gilly,

And the spiders from Mars.

He played it left hand

But made it too far

Became the special man, then we were Ziggy's band'

Zo klinken de eerste woorden van 'Ziggy Stardust' uit het vijfde studioalbum 'The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars' van de onlangs overleden Britse zanger David Bowie. Volgens de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA zat Bowie er nog niet eens zo ver naast met zijn songtekst.

De NASA deelde namelijk als eerbetoon aan de zanger een foto van geologische kenmerken op het Marsoppervlak die door de ruimteorganisatie 'spiders' worden genoemd omwille van hun gelijkenis met spinnenpoten. De straalvormige troggen, zoals ze officieel heten, ontstaan door het dooien van het koolstofdioxideijs, wat elke lente gebeurt, en worden veroorzaakt door gas dat zich onder het seizoensijs bevindt en stof meevoert naar de openingen in het ijs. Het stof valt vervolgens op het ijsoppervlak in een waaierachtige positie met het bizarre beeld tot gevolg.

Life on Mars?

De foto over een gebied van een kilometer werd genomen door de High Resolution Imaging Science Experiment (HiRISE)-camera aan boord van de Mars Reconnaissance Orbiter die al sinds 2006 rond de planeet draait om het oppervlak in kaart te brengen.

De band van David Bowies alter ego Ziggy Stardust heette 'Spiders from Mars'. De zanger overleed zondagavond aan de gevolgen van kanker.

Op die andere grote vraag van David Bowie, 'Is there life on Mars?', kan NASA nog steeds geen antwoord geven. (TE)

'Ziggy played guitar, jamming good with Weird and Gilly, And the spiders from Mars. He played it left hand But made it too far Became the special man, then we were Ziggy's band'Zo klinken de eerste woorden van 'Ziggy Stardust' uit het vijfde studioalbum 'The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars' van de onlangs overleden Britse zanger David Bowie. Volgens de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA zat Bowie er nog niet eens zo ver naast met zijn songtekst.De NASA deelde namelijk als eerbetoon aan de zanger een foto van geologische kenmerken op het Marsoppervlak die door de ruimteorganisatie 'spiders' worden genoemd omwille van hun gelijkenis met spinnenpoten. De straalvormige troggen, zoals ze officieel heten, ontstaan door het dooien van het koolstofdioxideijs, wat elke lente gebeurt, en worden veroorzaakt door gas dat zich onder het seizoensijs bevindt en stof meevoert naar de openingen in het ijs. Het stof valt vervolgens op het ijsoppervlak in een waaierachtige positie met het bizarre beeld tot gevolg. De foto over een gebied van een kilometer werd genomen door de High Resolution Imaging Science Experiment (HiRISE)-camera aan boord van de Mars Reconnaissance Orbiter die al sinds 2006 rond de planeet draait om het oppervlak in kaart te brengen. De band van David Bowies alter ego Ziggy Stardust heette 'Spiders from Mars'. De zanger overleed zondagavond aan de gevolgen van kanker. Op die andere grote vraag van David Bowie, 'Is there life on Mars?', kan NASA nog steeds geen antwoord geven. (TE)