Senioren lopen vaak breuken op wanneer ze uitglijden tijdens het wandelen. Volgens het Duitse weekblad Der Spiegel hebben onderzoekers aan de International University in Genève een therapie ontwikkeld die moet helpen voorkomen dat oudere mensen vallen.

Tijdens de therapie bewegen de senioren op de tonen van muziek om een goed loopritme aan te leren. Verder bestaat de dans uit bewegingsoefeningen, die voor een verbetering van het lichaamsevenwicht moeten zorgen.

Na afloop van de dansmethode bleek dat de deelnemende senioren een veel beter gevoel van evenwicht ontwikkeld hadden. Ze vielen maar half zo vaak als ouderen die niet aan de kuur hadden deelgenomen. Bovendien hadden de getrainde gepensioneerden een grote vooruitgang geboekt in hun wandeltempo.

Senioren lopen vaak breuken op wanneer ze uitglijden tijdens het wandelen. Volgens het Duitse weekblad Der Spiegel hebben onderzoekers aan de International University in Genève een therapie ontwikkeld die moet helpen voorkomen dat oudere mensen vallen. Tijdens de therapie bewegen de senioren op de tonen van muziek om een goed loopritme aan te leren. Verder bestaat de dans uit bewegingsoefeningen, die voor een verbetering van het lichaamsevenwicht moeten zorgen. Na afloop van de dansmethode bleek dat de deelnemende senioren een veel beter gevoel van evenwicht ontwikkeld hadden. Ze vielen maar half zo vaak als ouderen die niet aan de kuur hadden deelgenomen. Bovendien hadden de getrainde gepensioneerden een grote vooruitgang geboekt in hun wandeltempo.