Het nieuwe systeem zal dienst doen in twee metrostations van de Chinese hoofdstad Peking en zal bij succes uitgebreid worden.

De geluidstechnologie zou volgens de betalingsdienst volstrekt veilig zijn. "Er wordt gebruik gemaakt van unieke geluidsbestanden die de gebruikers kunnen laten afspelen aan de betaalterminals", vertelt Wang Yu-ming , ontwikkelingsdirecteur van Alipay. "Elk geluidsbestand is uniek en heeft een geldigheidsperiode van vijf minuten om de veiligheid te kunnen garanderen", aldus Yu-ming.

Dat geluid beschouwd wordt als betaalkanaal voor smartphones, blijkt ook uit eerdere initiatieven. In 2011 stelde het Amerikaanse bedrijf Narrate hun nieuwe technologie voor die informatieoverdracht tussen elektronische apparaten via ultrasone geluiden mogelijk maakte. (JS)

Het nieuwe systeem zal dienst doen in twee metrostations van de Chinese hoofdstad Peking en zal bij succes uitgebreid worden. De geluidstechnologie zou volgens de betalingsdienst volstrekt veilig zijn. "Er wordt gebruik gemaakt van unieke geluidsbestanden die de gebruikers kunnen laten afspelen aan de betaalterminals", vertelt Wang Yu-ming , ontwikkelingsdirecteur van Alipay. "Elk geluidsbestand is uniek en heeft een geldigheidsperiode van vijf minuten om de veiligheid te kunnen garanderen", aldus Yu-ming. Dat geluid beschouwd wordt als betaalkanaal voor smartphones, blijkt ook uit eerdere initiatieven. In 2011 stelde het Amerikaanse bedrijf Narrate hun nieuwe technologie voor die informatieoverdracht tussen elektronische apparaten via ultrasone geluiden mogelijk maakte. (JS)