De kleinste brouwerij van Israël, de Herzl brouwerij, heeft een bier gecreëerd dat dateert uit de tijd van Jezus Christus. Of althans, bier dat dezelfde smaak heeft als het bier uit dat tijdperk.

De brouwerij gebruikte daarvoor een graansoort van dezelfde stam die 2.000 jaar geleden al als basis diende voor het bier in het Heilige Land. Het graan werd door de universiteit van Tel Aviv ter beschikking gesteld voor het experiment.

Honing en bessen

Met 3 procent alcohol gaat het goedje goed binnen. Maar hoe smaakt het bijbelse bier eigenlijk? Volgens persagentschap Reuters is er een vleugje honing en bessen aanwezig. Het is echter een bier waar geen markt voor bestaat, zo menen de brouwers. Dus dronken ze de 20 liter van het gerstenat dan maar zelf op. Er zijn ook geen plannen om nog meer van de drank te brouwen. Bedoeling van het hele initiatief was om eens aan iets te kunnen nippen dat de 'Zoon van God' mogelijk ooit zelf heeft gedronken.

Maar dronk Jezus eigenlijk zelf wel bier? Experts van het Joods Museum in München denken van wel, ook al wordt er in de Bijbel vaker melding gemaakt van wijn dan van bier. Bier werd door de oude Israëlieten meegebracht uit Egypte. (TE)

De kleinste brouwerij van Israël, de Herzl brouwerij, heeft een bier gecreëerd dat dateert uit de tijd van Jezus Christus. Of althans, bier dat dezelfde smaak heeft als het bier uit dat tijdperk. De brouwerij gebruikte daarvoor een graansoort van dezelfde stam die 2.000 jaar geleden al als basis diende voor het bier in het Heilige Land. Het graan werd door de universiteit van Tel Aviv ter beschikking gesteld voor het experiment. Met 3 procent alcohol gaat het goedje goed binnen. Maar hoe smaakt het bijbelse bier eigenlijk? Volgens persagentschap Reuters is er een vleugje honing en bessen aanwezig. Het is echter een bier waar geen markt voor bestaat, zo menen de brouwers. Dus dronken ze de 20 liter van het gerstenat dan maar zelf op. Er zijn ook geen plannen om nog meer van de drank te brouwen. Bedoeling van het hele initiatief was om eens aan iets te kunnen nippen dat de 'Zoon van God' mogelijk ooit zelf heeft gedronken. Maar dronk Jezus eigenlijk zelf wel bier? Experts van het Joods Museum in München denken van wel, ook al wordt er in de Bijbel vaker melding gemaakt van wijn dan van bier. Bier werd door de oude Israëlieten meegebracht uit Egypte. (TE)