Het weglekken van methaangas in de buurt van het grote olielek in de Golf van Mexico heeft volgens specialisten van de Britse oliemaatschappij BP niets te maken met de pogingen om de boorput af te sluiten.
BP heeft een nieuwe trechter geplaatst op de lekkende oliebron. Maar de Amerikaanse overheid is bevreesd dat er bij het dichtdraaien van de afsluiter een nieuw lek in de boorput is ontstaan.

Daarop beval de Amerikaanse regering BP een plan in te dienen voor het heropenen van de trechter boven de oliebron. Maandag kreeg het olieconcern van de Amerikaanse regering nog een dag langer de tijd om de overkapping over de olieput te testen.

Intussen zeggen specialisten van BP dat het weglekkend gas niets te maken heeft met de pogingen om de boorput af te sluiten. Volgens hen gaat het om een natuurlijk verschijnsel en is er geen gevaar dat de zeebodem op die plaats openscheurt.

De Amerikaanse overheidsdienst die belast is met de strijd tegen de olievlek meent inmiddels dat het lek dat werd vastgesteld op drie kilometer van de put die wordt uitgebaat door BP losstaat van het lek dat verantwoordelijk is voor de olievlek.

Volgens admiraal Thad Allen werden nog enkele anomalieën vastgesteld, maar hij denkt niet dat die gevolgen hebben voor de operaties in de strijd tegen de olievlek.

Het weglekken van methaangas in de buurt van het grote olielek in de Golf van Mexico heeft volgens specialisten van de Britse oliemaatschappij BP niets te maken met de pogingen om de boorput af te sluiten. BP heeft een nieuwe trechter geplaatst op de lekkende oliebron. Maar de Amerikaanse overheid is bevreesd dat er bij het dichtdraaien van de afsluiter een nieuw lek in de boorput is ontstaan. Daarop beval de Amerikaanse regering BP een plan in te dienen voor het heropenen van de trechter boven de oliebron. Maandag kreeg het olieconcern van de Amerikaanse regering nog een dag langer de tijd om de overkapping over de olieput te testen.Intussen zeggen specialisten van BP dat het weglekkend gas niets te maken heeft met de pogingen om de boorput af te sluiten. Volgens hen gaat het om een natuurlijk verschijnsel en is er geen gevaar dat de zeebodem op die plaats openscheurt. De Amerikaanse overheidsdienst die belast is met de strijd tegen de olievlek meent inmiddels dat het lek dat werd vastgesteld op drie kilometer van de put die wordt uitgebaat door BP losstaat van het lek dat verantwoordelijk is voor de olievlek. Volgens admiraal Thad Allen werden nog enkele anomalieën vastgesteld, maar hij denkt niet dat die gevolgen hebben voor de operaties in de strijd tegen de olievlek.