De astronaute Karen L. Nyberg, die momenteel in het Internationaal Ruimtestation ISS verblijft, heeft een foto getwitterd van de zware bosbrand nabij het Yosemite National Park in Californië.

De brand brak op 17 augustus om nog onbekende reden uit in het Stanislaus National Forest. De brand heeft al meer dan 500 vierkante kilometer is de as gelegd.

Stroom San Francisco bedreigd

Meer dan 2.800 brandweerlui, met steun van blusvliegtuigen en bulldozers, bekampen de vuurhaard. Er zou echter nog maar zeven procent van de vuurhaard onder controle.

Het vuur bedreigt ook de stroom- en watervoorziening van de 300 km verder gelegen grootstad San Francisco. In het Yosemite-park, waar aan de noordwestelijke uitlopers het vuur reeds is aangekomen, bevindt zich een groot stuwmeer. (TE)

De astronaute Karen L. Nyberg, die momenteel in het Internationaal Ruimtestation ISS verblijft, heeft een foto getwitterd van de zware bosbrand nabij het Yosemite National Park in Californië.De brand brak op 17 augustus om nog onbekende reden uit in het Stanislaus National Forest. De brand heeft al meer dan 500 vierkante kilometer is de as gelegd. Stroom San Francisco bedreigd Meer dan 2.800 brandweerlui, met steun van blusvliegtuigen en bulldozers, bekampen de vuurhaard. Er zou echter nog maar zeven procent van de vuurhaard onder controle. Het vuur bedreigt ook de stroom- en watervoorziening van de 300 km verder gelegen grootstad San Francisco. In het Yosemite-park, waar aan de noordwestelijke uitlopers het vuur reeds is aangekomen, bevindt zich een groot stuwmeer. (TE)