België laat opvallende verwezenlijkingen zien in de biotechnologie. Dat meldt het vakblad New Scientist op gezag van onder meer analisten van het World Economic Forum. We blijven vooruitgang boeken, 'indrukwekkend voor een land dat 541 dagen zonder regering zat', aldus het blad.

Voor toeristen is België een land van chocolade en bier, meent het blad, maar voor hen die op de hoogte zijn is het een wereldleider in de biotechnologie. België heeft driehonderd biotechbedrijven (ter vergelijking: het Verenigd Koninkrijk, met zes keer meer inwoners, heeft er iets meer dan duizend). Driekwart van de bedrijven is actief in de gezondheidssector, de rest in industrieel of landbouwonderzoek.

Genereuze vakanties
Volgens topman Johan Cardoen van het bedrijf CropDesign biedt onze regio wetenschappers door zijn 'unieke, dynamische en internationale omgeving tal van mogelijkheden om te netwerken en een loopbaan uit te bouwen'.

De New Scientist stelt ook dat wetenschappers onder de indruk zijn van de levensstandaard in ons land, inbegrepen 'genereuze vakanties en het feit dat een loon automatisch wordt aangepast aan de inflatie'. (DD)

België laat opvallende verwezenlijkingen zien in de biotechnologie. Dat meldt het vakblad New Scientist op gezag van onder meer analisten van het World Economic Forum. We blijven vooruitgang boeken, 'indrukwekkend voor een land dat 541 dagen zonder regering zat', aldus het blad. Voor toeristen is België een land van chocolade en bier, meent het blad, maar voor hen die op de hoogte zijn is het een wereldleider in de biotechnologie. België heeft driehonderd biotechbedrijven (ter vergelijking: het Verenigd Koninkrijk, met zes keer meer inwoners, heeft er iets meer dan duizend). Driekwart van de bedrijven is actief in de gezondheidssector, de rest in industrieel of landbouwonderzoek. Genereuze vakanties Volgens topman Johan Cardoen van het bedrijf CropDesign biedt onze regio wetenschappers door zijn 'unieke, dynamische en internationale omgeving tal van mogelijkheden om te netwerken en een loopbaan uit te bouwen'. De New Scientist stelt ook dat wetenschappers onder de indruk zijn van de levensstandaard in ons land, inbegrepen 'genereuze vakanties en het feit dat een loon automatisch wordt aangepast aan de inflatie'. (DD)