De kleine westelijke laaglandgorilla kreeg de naam Kipenzi, wat 'de dierbare' betekent in het Swahili. De nieuwe telg werd op 15 januari geboren in de Taronga Zoo van Sydney en is een belangrijke contributie om de toekomst van de bedreigde diersoort te verzekeren.

Het is al het vijfde jong voor mama Kriba (31). De 33-jarige vader Kibabu maakt deel uit van een internationaal broedprogramma en zal in 2013 overgebracht worden naar Nieuw-Zeeland om er van zijn oude dag te genieten.

De westelijke laaglandgorilla is met uitsterven bedreigd. Er zouden nog maar 90.000 exemplaren in het wild leven. Door ontbossing en de jacht op bushmeat slinkt hun aantal drastisch.

De kleine westelijke laaglandgorilla kreeg de naam Kipenzi, wat 'de dierbare' betekent in het Swahili. De nieuwe telg werd op 15 januari geboren in de Taronga Zoo van Sydney en is een belangrijke contributie om de toekomst van de bedreigde diersoort te verzekeren. Het is al het vijfde jong voor mama Kriba (31). De 33-jarige vader Kibabu maakt deel uit van een internationaal broedprogramma en zal in 2013 overgebracht worden naar Nieuw-Zeeland om er van zijn oude dag te genieten. De westelijke laaglandgorilla is met uitsterven bedreigd. Er zouden nog maar 90.000 exemplaren in het wild leven. Door ontbossing en de jacht op bushmeat slinkt hun aantal drastisch.