Een pas vorige week ontdekte asteroïde scheert in de nacht van woensdag op donderdag langs de aarde op een afstand die minder bedraagt dan de afstand aarde-maan, zo heeft space.com op gezag van wetenschappers gemeld.

Astronomen vingen op 13 september een eerste glimp op van steenklomp 2013 RZ53. De planetoïde is slechts 1 op 3 meter groot en passeert ons donderdag om 00.22 uur Belgische tijd op een afstand van 230.800 km. Dit is dichter dan de baan van onze natuurlijke satelliet rondom ons. Die bedraagt gemiddeld 384.600 km.

Volgens space.com is de asteroïde zo klein en is de afstand van de scheervlucht nog ver genoeg om geen bedreiging te vormen. (Belga/EE)

Een pas vorige week ontdekte asteroïde scheert in de nacht van woensdag op donderdag langs de aarde op een afstand die minder bedraagt dan de afstand aarde-maan, zo heeft space.com op gezag van wetenschappers gemeld. Astronomen vingen op 13 september een eerste glimp op van steenklomp 2013 RZ53. De planetoïde is slechts 1 op 3 meter groot en passeert ons donderdag om 00.22 uur Belgische tijd op een afstand van 230.800 km. Dit is dichter dan de baan van onze natuurlijke satelliet rondom ons. Die bedraagt gemiddeld 384.600 km. Volgens space.com is de asteroïde zo klein en is de afstand van de scheervlucht nog ver genoeg om geen bedreiging te vormen. (Belga/EE)