Ashton Kutcher naar de ruimte met Virgin Galactic

De Amerikaanse acteur Ashton Kutcher staat op de wachtlijst van Virgin Galactic, dat volgend jaar wil starten met commerciële vluchten naar de ruimte.

Kutcher heeft zich als 500e gemeld voor de betaalde reis. Dat heeft Richard Branson, oprichter van Virgin Galactic en Brits multimiljardair, op zijn blog gezegd.

200.000 dollar
Kutcher, 34 jaar en vrijgezel sinds hij in november 2011 scheidde van actrice Demi Moore, is “verheugd” dat hij de ruimtetoeristen van Virgin Galactic kan vervoegen. De gemiddelde prijs voor een ruimtereis bedraagt zowat 200.000 dollar (151.000 euro).

Branson wil op lange termijn het reizen naar de ruimte “veilig en betaalbaar” maken voor het grote publiek en niet uitsluitend voor de mensen die zich op dit moment de prijs van een ticket kunnen veroorloven.

Zes passagiers
Het testprogramma van Virgin Atlantic is bijna afgerond. De ruimteshuttle zal vertrekken vanaf Spaceport America, in de uitgestrekte woestijn van de Amerikaanse staat New Mexico. Branson wil zelf, in het gezelschap van zijn kinderen, passagier zijn op de eerste commerciële vlucht. De shuttle biedt plaats aan zes mensen.

Bransons klanten hoeven niet uitzonderlijk fit te zijn. Onder de toekomstige ruimtetoeristen zijn de gehandicapte wetenschapper Stephen Hawking en de hoogbejaarde acteur James Lovelock, zei Branson ter illustratie. “We willen het geen extreme fysieke ervaring maken, het moet vooral een genot zijn”, aldus Branson. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content