De lancering werd bijgewoond door de Franse minister van Economie en Digitalisering, Emmanuel Macron.

Het gaat om de vierde Ariane-5 lancering van dit jaar. Aan boord bevindt zich de meer dan vijftig meter hoge superraket Eutelsat-8 West B van satellietoperator Eutelsat, en de Intelsat-34 van concurrent Intelsat.

225

Eutelsat zal de volgende jaren onder meer HD-televisie leveren in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. De Intelsat 34 dekt Latijns-Amerika en de Noord-Atlantische regio. Deze satelliet biedt onder meer netwerkoplossingen voor bedrijven, overheden en militairen, en is ook belangrijk voor de televisiesector in Latijns-Amerika.

Het betreft de 225ste lancering van een Ariane. Arianespace is daarmee naar eigen zeggen ook aan zijn 513de en 514de satellietlancering toe. Daarvan zijn er 30 van Eutelsat dat 37 kunstmanen uitbaat, en 55 van Intelsat dat nu ruwweg 50 satellieten exploiteert.

(Belga/RR)

De lancering werd bijgewoond door de Franse minister van Economie en Digitalisering, Emmanuel Macron. Het gaat om de vierde Ariane-5 lancering van dit jaar. Aan boord bevindt zich de meer dan vijftig meter hoge superraket Eutelsat-8 West B van satellietoperator Eutelsat, en de Intelsat-34 van concurrent Intelsat. Eutelsat zal de volgende jaren onder meer HD-televisie leveren in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. De Intelsat 34 dekt Latijns-Amerika en de Noord-Atlantische regio. Deze satelliet biedt onder meer netwerkoplossingen voor bedrijven, overheden en militairen, en is ook belangrijk voor de televisiesector in Latijns-Amerika. Het betreft de 225ste lancering van een Ariane. Arianespace is daarmee naar eigen zeggen ook aan zijn 513de en 514de satellietlancering toe. Daarvan zijn er 30 van Eutelsat dat 37 kunstmanen uitbaat, en 55 van Intelsat dat nu ruwweg 50 satellieten exploiteert.(Belga/RR)