Als Jeroen Meus ooit zijn grenzen wil verleggen, kijkt hij maar beter eens naar dit. ESA-astronaute Samantha Cristoforetti heeft immers haar eigen kookprogramma opgenomen in het Internationaal Ruimtestation (ISS) waar ze momenteel verblijft. Ze bereidde een van haar favoriete maaltijden: een wrap met kip, champignons, bruine rijst en bonen.

Op de video is te zien hoe moeilijk het is om te koken bij gebrek aan zwaartekracht. We zien de tortilla in het rond dollen terwijl Cristoforetti er de verschillende ingrediënten probeert in te proppen.

Cristoforetti verblijft momenteel in de ruimte voor een periode van zes maanden. Op dergelijke missies krijgen astronauten dan 'troostvoeding' die hen aan thuis doet denken.

De 38-jarige Cristoforetti mag zich overigens sinds zaterdagnamiddag de vrouw noemen met de langste ononderbroken ruimtevlucht op haar naam. Ze steekt daarmee de Amerikaanse astronaute Sunita Williams voorbij, die in de periode 2006-2007 195 dagen non-stop in de ruimte verbleef. Sunita houdt wel nog het record van de meeste ruimtewandelingen door een vrouw (7). Cristoforetti verbrak enkele dagen geleden al het record van de langste ononderbroken ruimtevlucht van een ESA-astronaut. Ze onttroonde de Nederlander André Kuipers die in 2011-2012 193 dagen in de ruimte verbleef. (TE)

Als Jeroen Meus ooit zijn grenzen wil verleggen, kijkt hij maar beter eens naar dit. ESA-astronaute Samantha Cristoforetti heeft immers haar eigen kookprogramma opgenomen in het Internationaal Ruimtestation (ISS) waar ze momenteel verblijft. Ze bereidde een van haar favoriete maaltijden: een wrap met kip, champignons, bruine rijst en bonen. Op de video is te zien hoe moeilijk het is om te koken bij gebrek aan zwaartekracht. We zien de tortilla in het rond dollen terwijl Cristoforetti er de verschillende ingrediënten probeert in te proppen. Cristoforetti verblijft momenteel in de ruimte voor een periode van zes maanden. Op dergelijke missies krijgen astronauten dan 'troostvoeding' die hen aan thuis doet denken.De 38-jarige Cristoforetti mag zich overigens sinds zaterdagnamiddag de vrouw noemen met de langste ononderbroken ruimtevlucht op haar naam. Ze steekt daarmee de Amerikaanse astronaute Sunita Williams voorbij, die in de periode 2006-2007 195 dagen non-stop in de ruimte verbleef. Sunita houdt wel nog het record van de meeste ruimtewandelingen door een vrouw (7). Cristoforetti verbrak enkele dagen geleden al het record van de langste ononderbroken ruimtevlucht van een ESA-astronaut. Ze onttroonde de Nederlander André Kuipers die in 2011-2012 193 dagen in de ruimte verbleef. (TE)