Mars trekt aan. Dat blijkt uit de duizenden aanvragen om een van de vier astronauten te worden voor de stichting van een menselijke kolonie op Mars.
het Nederlandse bedrijf Mars One wil tegen 2023 vier astronauten (twee mannen en twee vrouwen) op een zeven maand durende enkele reis naar de Rode Planeet sturen om een menselijke kolonie te stichten. Dat is echter niet evident.

Aangezien de zwaartekracht op Mars 38 procent is van die van de Aarde, zou deze onderneming een ware beproeving zijn voor het lichaam. Het beendergestel en de spierkracht van de kolonisten zouden immers zodanig veranderen dat ze nooit meer in aardse omstandigheden zouden kunnen overleven.

Ten tweede, en gelinkt aan het eerste, zouden de astronauten hun familie en vrienden voorgoed vaarwel moeten zeggen omdat het project geen retourticketje aanbiedt wegens technisch onmogelijk.

10.000 kandidaten

Nochtans heeft het Mars One-project naar eigen zeggen al 10.000 aanvragen binnengekregen voor het avontuur, terwijl de officiële zoektocht naar kandidaten nog niet eens is begonnen. De leeftijd van de geïnteresseerden varieert tussen de 18 en 62. Hoewel er ook enkele vrouwen kandidaat zijn, gaat het toch vooral om mannen. Onder hen de 32-jarige Belg Henri Jacquemain.

Mars One claimt dat alles haalbaar is met bestaande technologie. De groep heeft een missie uitgedacht die behoorlijk wat eenvoudiger is dan de Marsmissies die bijvoorbeeld uit de koker van de Nasa komen, zegt ze. Zo wordt er exclusief gebruik gemaakt van materieel dat nu al leverbaar is. Futuristische technologieën uitvinden, hoeft niet.

Achter de onderneming hebben zich een aantal gerenommeerde internationale wetenschappers geschaard, met als kopman de Nederlandse Nobelprijswinnaar in de natuurkunde Gerard 't Hooft.

Ontembare spirit
Aspirant-astronauten moeten geen wetenschapper, ingenieurs of testpiloten zijn. Het belangrijkste, volgens de website van Mars One, is dat je een ontembare spirit hebt, kunt improviseren en op je best bent wanneer de dingen op hun slechtst zijn.

Ook geïnteresseerd? Mars One zoekt nieuwsgierige avonturiers ouder dan 18 jaar met veerkracht en een groot aanpassingsvermogen. (TE) http://mars-one.com/

Mars trekt aan. Dat blijkt uit de duizenden aanvragen om een van de vier astronauten te worden voor de stichting van een menselijke kolonie op Mars. het Nederlandse bedrijf Mars One wil tegen 2023 vier astronauten (twee mannen en twee vrouwen) op een zeven maand durende enkele reis naar de Rode Planeet sturen om een menselijke kolonie te stichten. Dat is echter niet evident. Aangezien de zwaartekracht op Mars 38 procent is van die van de Aarde, zou deze onderneming een ware beproeving zijn voor het lichaam. Het beendergestel en de spierkracht van de kolonisten zouden immers zodanig veranderen dat ze nooit meer in aardse omstandigheden zouden kunnen overleven. Ten tweede, en gelinkt aan het eerste, zouden de astronauten hun familie en vrienden voorgoed vaarwel moeten zeggen omdat het project geen retourticketje aanbiedt wegens technisch onmogelijk. 10.000 kandidatenNochtans heeft het Mars One-project naar eigen zeggen al 10.000 aanvragen binnengekregen voor het avontuur, terwijl de officiële zoektocht naar kandidaten nog niet eens is begonnen. De leeftijd van de geïnteresseerden varieert tussen de 18 en 62. Hoewel er ook enkele vrouwen kandidaat zijn, gaat het toch vooral om mannen. Onder hen de 32-jarige Belg Henri Jacquemain. Mars One claimt dat alles haalbaar is met bestaande technologie. De groep heeft een missie uitgedacht die behoorlijk wat eenvoudiger is dan de Marsmissies die bijvoorbeeld uit de koker van de Nasa komen, zegt ze. Zo wordt er exclusief gebruik gemaakt van materieel dat nu al leverbaar is. Futuristische technologieën uitvinden, hoeft niet. Achter de onderneming hebben zich een aantal gerenommeerde internationale wetenschappers geschaard, met als kopman de Nederlandse Nobelprijswinnaar in de natuurkunde Gerard 't Hooft. Ontembare spirit Aspirant-astronauten moeten geen wetenschapper, ingenieurs of testpiloten zijn. Het belangrijkste, volgens de website van Mars One, is dat je een ontembare spirit hebt, kunt improviseren en op je best bent wanneer de dingen op hun slechtst zijn. Ook geïnteresseerd? Mars One zoekt nieuwsgierige avonturiers ouder dan 18 jaar met veerkracht en een groot aanpassingsvermogen. (TE) http://mars-one.com/