Het medicijn stond bekend als TMC278 en de FDA verwijst ernaar onder de naam "Edurant". De aidspil onderdrukt volgens de FDA de hoeveelheid hiv in het bloed en is bedoeld voor patiënten die nog geen hiv-behandeling hebben ondergaan. Voor hen zou het de levensduur kunnen optrekken tot de gemiddelde levensduur. Het middel geneest hiv-infectie echter niet, benadrukt de FDA.

Edurant is een pil die één keer per dag met voeding wordt ingenomen. Het was dr. Paul Janssen zelf die de zoektocht naar een aidsmedicijn in gang zette, nadat hij in Afrika zag wat de ziekte aanrichtte. Hij was ervan overtuigd dat dit middel een succes zou zijn, maar de eerste positieve testresultaten kwamen er pas na zijn dood.

De goedkeuring door de FDA is een grote opsteker voor Janssen Pharmaceutica in Beerse en Tibotec, dat deel uitmaakt van Janssen. Het middel is nog niet op de markt, maar de FDA heeft nu alvast de deur in de VS opengezet. In Europa loopt de procedure bij het European Medicines Agency (EMEA) nog. Daarover zei men bij het farmabedrijf enkele maanden geleden dat er in de herfst van dit jaar een beslissing wordt verwacht. (Belga)

Het medicijn stond bekend als TMC278 en de FDA verwijst ernaar onder de naam "Edurant". De aidspil onderdrukt volgens de FDA de hoeveelheid hiv in het bloed en is bedoeld voor patiënten die nog geen hiv-behandeling hebben ondergaan. Voor hen zou het de levensduur kunnen optrekken tot de gemiddelde levensduur. Het middel geneest hiv-infectie echter niet, benadrukt de FDA. Edurant is een pil die één keer per dag met voeding wordt ingenomen. Het was dr. Paul Janssen zelf die de zoektocht naar een aidsmedicijn in gang zette, nadat hij in Afrika zag wat de ziekte aanrichtte. Hij was ervan overtuigd dat dit middel een succes zou zijn, maar de eerste positieve testresultaten kwamen er pas na zijn dood. De goedkeuring door de FDA is een grote opsteker voor Janssen Pharmaceutica in Beerse en Tibotec, dat deel uitmaakt van Janssen. Het middel is nog niet op de markt, maar de FDA heeft nu alvast de deur in de VS opengezet. In Europa loopt de procedure bij het European Medicines Agency (EMEA) nog. Daarover zei men bij het farmabedrijf enkele maanden geleden dat er in de herfst van dit jaar een beslissing wordt verwacht. (Belga)