De actievoerders van de Field Liberation Movement riskeren zware straffen. De actievoerders worden vervolgd voor een hele resem klachten. Eén daarvan is de vernieling van veldvruchten. Dat is een weinig voorkomende klacht, maar die leidt er wel toe dat de actievoerders aankijken tegen zware schadevergoedingen.

Het gerecht is van plan de inzet van politiemensen voor 35.000 euro te verhalen op de manifestanten. Er raakten ook een tiental politie-agenten gewond en die kunnen ook medische kosten terugeisen. De eigenaar van het veld kan daarbij de aangetoonde schade claimen.

Zondag bestormden tientallen actievoerders een proefveld in Wetteren waar de Gentse Universiteit een wetenschappelijk experiment uitvoert met genetisch gemanipuleerde aardappelen. Daarbij werd zeker 20 procent van het experiment vernield. (EE)

De actievoerders van de Field Liberation Movement riskeren zware straffen. De actievoerders worden vervolgd voor een hele resem klachten. Eén daarvan is de vernieling van veldvruchten. Dat is een weinig voorkomende klacht, maar die leidt er wel toe dat de actievoerders aankijken tegen zware schadevergoedingen. Het gerecht is van plan de inzet van politiemensen voor 35.000 euro te verhalen op de manifestanten. Er raakten ook een tiental politie-agenten gewond en die kunnen ook medische kosten terugeisen. De eigenaar van het veld kan daarbij de aangetoonde schade claimen. Zondag bestormden tientallen actievoerders een proefveld in Wetteren waar de Gentse Universiteit een wetenschappelijk experiment uitvoert met genetisch gemanipuleerde aardappelen. Daarbij werd zeker 20 procent van het experiment vernield. (EE)