Aan deze boom groeien 40 verschillende vruchten

De 'Boom van 40 Vruchten'. © YouTube

Aan deze sprookjesachtig ogende boom kunnen er maar liefst 40 verschillende vruchten groeien. De ‘Boom van 40 Vruchten’ is een project van de Amerikaanse kunstenaar en professor Sam Van Aken.

Door gebruik te maken van een oude, special enttechniek, is kunstenaar en universiteitsprofessor Sam Van Aken erin geslaagd om bomen te ontwikkelen waaraan er meer dan 40 verschillende soorten fruit kunnen groeien. Onder andere perziken, nectarines, abrikozen en amandelen.

Van Aken verbond gedurende jaren takken met kieman van verschillende soorten in één basistak, die hij ‘de werkboom’ noemde. Wanneer het lente wordt, ontluiken er aan de ‘Boom van 40 Vruchten’ roze en paarse bloesems. In de zomer groeien er verschillende vruchten aan de boom.

‘Een deel van het idee erachter is de boom op zulke plaatsen te planten

dat mensen ze tegenkomen. Zodat ze zich afvragen waarom de taken zo verschillend gevormd zijn en verschillende kleuren hebben’, legt Van aken in onderstaand filmpje uit aan National Geographic. In de VS zijn er intussen al tientallen bomen geplant. (IFLS/NSK)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content