Het virtuele vliegtuig staat symbool voor de bezorgdheid van de Belgen rond wat in Nagoya op het spel staat. Bijna 7000 mensen tekenden voor actie tegen het verlies van biodiversiteit. Ze schaarden zich zo achter de vier eisen die WWF aan Schauvliege overmaakte bij haar vertrek in Zaventem.

Het doel van de VN-top in Nagoya is het uitwerken van een werkbare strategie om het verdwijnen van plant- en diersoorten wereldwijd een halt toe te roepen. Met België als EU-voorzitter moet Schauvliege er zowel de Belgische delegatie leiden als het Europese standpunt vertolken. Die dubbele functie maakt haar erg geschikt voor WWF om vooraf nog snel enkele eisen in de handen te duwen.

Vier doelstellingen

De organisatie werkte vier duidelijke doelstellingen uit: de ontbossing een halt toeroepen tegen 2020, het aandeel van beschermde gebieden wereldwijd verhogen tot 20%, subsidies die biodiversiteit schade toebrengen afschaffen (om zo bijvoorbeeld de overbevissing tegen te gaan) en onze ecologische voetafdruk drastisch verkleinen.

Snel actie

Het WWF publiceerde op 13 oktober al een rapport waaruit bleek dat België op de vierde plaats staat als het om de ecologische voetafdruk gaat. De ngo wijst op de hoogdringendheid van het probleem. Elke minuut verdwijnen er 36 voetbalvelden bos, elke dertien minuten verdwijnt er een plant- of diersoort.

Minister optimistisch

Minister Schauvliege is optimistisch over het slagen van de top. Ze is verheugd met het initiatief van de ngo, dat mensen bewust maakt van het biodiversiteitprobleem.

Het virtuele vliegtuig staat symbool voor de bezorgdheid van de Belgen rond wat in Nagoya op het spel staat. Bijna 7000 mensen tekenden voor actie tegen het verlies van biodiversiteit. Ze schaarden zich zo achter de vier eisen die WWF aan Schauvliege overmaakte bij haar vertrek in Zaventem. Het doel van de VN-top in Nagoya is het uitwerken van een werkbare strategie om het verdwijnen van plant- en diersoorten wereldwijd een halt toe te roepen. Met België als EU-voorzitter moet Schauvliege er zowel de Belgische delegatie leiden als het Europese standpunt vertolken. Die dubbele functie maakt haar erg geschikt voor WWF om vooraf nog snel enkele eisen in de handen te duwen. Vier doelstellingenDe organisatie werkte vier duidelijke doelstellingen uit: de ontbossing een halt toeroepen tegen 2020, het aandeel van beschermde gebieden wereldwijd verhogen tot 20%, subsidies die biodiversiteit schade toebrengen afschaffen (om zo bijvoorbeeld de overbevissing tegen te gaan) en onze ecologische voetafdruk drastisch verkleinen. Snel actie Het WWF publiceerde op 13 oktober al een rapport waaruit bleek dat België op de vierde plaats staat als het om de ecologische voetafdruk gaat. De ngo wijst op de hoogdringendheid van het probleem. Elke minuut verdwijnen er 36 voetbalvelden bos, elke dertien minuten verdwijnt er een plant- of diersoort. Minister optimistisch Minister Schauvliege is optimistisch over het slagen van de top. Ze is verheugd met het initiatief van de ngo, dat mensen bewust maakt van het biodiversiteitprobleem.