Daisy Morris ontdekte vier jaar geleden op 5-jarige leeftijd enkele beenderen op het strand van Isle of Wight waar ze woont. Samen met haar ouders bracht het meisje, een grote fan van dino's, haar ontdekking naar deskundigen

Na vijf jaar studie, die in het wetenschappelijk blad PLOS ONE werd gepubliceerd, stelden wetenschappers aan de universiteit van Southampton vast dat de beenderen 115 miljoen jaar oud zijn - en afkomstig van een pterosauriërsoort die tot dusver onbekend was. Het dier zou de grootte hebben gehad van een hedendaagse kraai.

De soort kreeg de naam van het nu ondertussen 9-jarige meisje: 'Vectidraco daisymorrisae'. Vectidraco staat daarbij voor de plaats van de vondst, Isle of Wight. Op het eiland werden al vaker fossielen ontdekt. Het wordt de dinosaurushoofdstad van Groot-Brittannië genoemd. (Belga/TE)

Daisy Morris ontdekte vier jaar geleden op 5-jarige leeftijd enkele beenderen op het strand van Isle of Wight waar ze woont. Samen met haar ouders bracht het meisje, een grote fan van dino's, haar ontdekking naar deskundigen Na vijf jaar studie, die in het wetenschappelijk blad PLOS ONE werd gepubliceerd, stelden wetenschappers aan de universiteit van Southampton vast dat de beenderen 115 miljoen jaar oud zijn - en afkomstig van een pterosauriërsoort die tot dusver onbekend was. Het dier zou de grootte hebben gehad van een hedendaagse kraai. De soort kreeg de naam van het nu ondertussen 9-jarige meisje: 'Vectidraco daisymorrisae'. Vectidraco staat daarbij voor de plaats van de vondst, Isle of Wight. Op het eiland werden al vaker fossielen ontdekt. Het wordt de dinosaurushoofdstad van Groot-Brittannië genoemd. (Belga/TE)