Wesphael naar KI voor doodslag, niet moord

Bernard Wesphael © Belga Image

Het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge zal aan de raadkamer vragen om Bernard Wesphael naar de Gentse KI te verwijzen voor doodslag – en niet moord – op zijn vrouw Véronique Pirotton.

Het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge zal aan de raadkamer vragen om Bernard Wesphael (56) naar de Gentse KI te verwijzen voor doodslag op zijn vrouw Véronique Pirotton. Tijdens het onderzoek werden de feiten eerst als moord gekwalificeerd.

Wesphael en zijn echtgenote verbleven donderdagavond 31 oktober 2013 in een hotel in Oostende. Volgens de medeoprichter van Ecolo kreeg het paar ruzie, waarna het tot een kort handgemeen kwam. Wesphael ging slapen en trof zijn vrouw naar eigen zeggen dood aan in de badkamer. De Luikenaar was ervan overtuigd dat Pirotton zelfmoord had gepleegd.

Medicatie en alcohol

Volgens het parket houdt die stelling geen steek. De tegenexperten van de verdediging oordeelden dat de gerechtsdeskundige te weinig rekening had gehouden met de combinatie van medicatie en alcohol in het lichaam van het slachtoffer.

Op 26 augustus 2014 werd Wesphael na bijna 10 maanden voorhechtenis door de Gentse KI onder voorwaarden vrijgelaten. Nu het onderzoek helemaal is afgerond, heeft het parket een eindvordering gemaakt. Op 11 maart zal aan de raadkamer gevraagd worden om de verdachte naar de KI te verwijzen voor doodslag, zonder voorbedachten rade dus. Voor de KI kan de verdediging dan de verwijzing naar een Franstalig hof van assisen vragen. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content