Video | Nieuws

Wereldrecord: 37.000 Indiërs doen samen yoga (video)

Naar aanleiding van de eerste Wereld Yoga Dag hebben 37.000 mensen aan yoga gedaan in de Indiase hoofdstad New Delhi. Ook in de rest van Azië kwamen mensen samen om te mediteren en yogabewegingen te doen.

De Indiase eerste minister Narendra Modi stond op de eerste rij om zich samen met duizenden schoolkinderen, studenten, ambtenaren, burgers, politieagenten en soldaten in verschillende bochten te wringen. De yogaoefening, die 35 minuten duurde, werd afgesloten met een meditatiesessie en een vredesgebed. “Voor velen is yoga enkel een lichaamsoefening maar dat klopt niet. Yoga is een oefening voor de geest, het lichaam en de ziel”, zei Modi net voor yogasessie begon.

Yoga, dat wereldwijd wordt beoefend, is een filosofische leer die minstens 5.000 jaar geleden ontstond in het gebied dat we nu India noemen. De VN heeft vorig jaar op aandringen van India van 21 juni de Wereld Yoga Dag gemaakt. Dit jaar is het de bedoeling om een zonnegroet te brengen met verschillende yogaoefeningen in 192 landen.

India heeft zich met deze opkomst alvast een plekje in het Guinness World Records gevestigd.

Naar aanleiding van de eerste Wereld Yoga Dag hebben 37.000 mensen aan yoga gedaan in de Indiase hoofdstad New Delhi. Ook in de rest van Azië kwamen mensen samen om te mediteren en yogabewegingen te doen. De Indiase eerste minister Narendra Modi stond op de eerste rij om zich samen met duizenden schoolkinderen, studenten, ambtenaren, burgers, politieagenten en soldaten in verschillende bochten te wringen. De yogaoefening, die 35 minuten duurde, werd afgesloten met een meditatiesessie en een vredesgebed. “Voor velen is yoga enkel een lichaamsoefening maar dat klopt niet. Yoga is een oefening voor de geest, het lichaam en de ziel”, zei Modi net voor yogasessie begon. Yoga, dat wereldwijd wordt beoefend, is een filosofische leer die minstens 5.000 jaar geleden ontstond in het gebied dat we nu India noemen. De VN heeft vorig jaar op aandringen van India van 21 juni de Wereld Yoga Dag gemaakt. Dit jaar is het de bedoeling om een zonnegroet te brengen met verschillende yogaoefeningen in 192 landen. India heeft zich met deze opkomst alvast een plekje in het Guinness World Records gevestigd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content