Zwitserse tweelingzusjes wellicht vermoord

© epa

De vader van een vermiste tweeling uit Zwitserland schreef in een brief dat de meisjes “voortaan rusten in vrede”. Hijzelf pleegde zelfmoord door zich onder een trein te gooien.

Op 30 januari werden de zesjarige tweelingzusjes Alessia en Livia door hun moeder als vermist opgegeven. Ze hadden het weekeinde doorgebracht met hun vader, Matthias Kaspar Schepp, maar daagden niet terug op.

De volgende dag werden meteen huizen, boten en het meer van Genève onderzocht. Ook de huizen van de twee ouders werden tevergeefs binnenste buiten gekeerd.

Brieven

De politie vond in Schepps huis wel een testament en een brief waarin hij schreef dat hij eerst de meisjes en daarna zichzelf zou ombrengen.

Vanuit Frankrijk stuurde hij nog een aantal brieven naar de moeder waarin hij onder meer schreef dat de meisjes niet hebben geleden.

Volgens de politie vluchtte de man naar Corsica. Daar leek het alsof hij plaatsen bezocht waar hij eerder met zijn ex-vrouw op vakantie was geweest. De 43-jarige ingenieur zou zijn dochters ontvoerd hebben omdat hij bang was dat zijn ex-vrouw met de meisjes naar België zou verhuizen. Volgens familie van de vrouw leed de man aan schizofrenie en was hij daarvoor onder behandeling.

Wat er met de meisjes is gebeurd, blijft voorlopig onduidelijk. De politie schat de kans dat ze nog in leven zijn nihil.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content