Brandweerlui hebben pas na een tijd zoeken het levenloze lichaam van de treinbestuurder gevonden. Hij was in eerste instantie als vermist opgegeven. Eerder was er ook sprake van 35 gewonden.

Vijf van de gewonden zijn er ernstig aan toe. Zij werden per helikopter overgebracht naar een ziekenhuis in de buurt. De andere passagiers kregen ter plaatse de nodige verzorging toegediend van de hulpdiensten, zo meldt de website van de krant '20 minutes'.

Menselijke fout

De botsing gebeurde rond 19 uur in de gemeente Granges-près-Marnand, tussen een trein die in de richting van Lausanne reed en een andere trein, die net uit Lausanne kwam. Er is een procureur naar de plaats van het ongeval afgezakt om een onderzoek naar de botsing tussen de twee treinen op te starten.

Volgens de Zwitserse krant Tages-Anzeiger zou een menselijke fout aan de basis van het ongeval liggen: een van de de bestuurders zou te vroeg vertrokken zijn uit het station van Granges près-Marnand. (Belga/TV/TE)

Brandweerlui hebben pas na een tijd zoeken het levenloze lichaam van de treinbestuurder gevonden. Hij was in eerste instantie als vermist opgegeven. Eerder was er ook sprake van 35 gewonden. Vijf van de gewonden zijn er ernstig aan toe. Zij werden per helikopter overgebracht naar een ziekenhuis in de buurt. De andere passagiers kregen ter plaatse de nodige verzorging toegediend van de hulpdiensten, zo meldt de website van de krant '20 minutes'.Menselijke foutDe botsing gebeurde rond 19 uur in de gemeente Granges-près-Marnand, tussen een trein die in de richting van Lausanne reed en een andere trein, die net uit Lausanne kwam. Er is een procureur naar de plaats van het ongeval afgezakt om een onderzoek naar de botsing tussen de twee treinen op te starten.Volgens de Zwitserse krant Tages-Anzeiger zou een menselijke fout aan de basis van het ongeval liggen: een van de de bestuurders zou te vroeg vertrokken zijn uit het station van Granges près-Marnand. (Belga/TV/TE)