In India werd een Zwitserse toeriste volgens enkele plaatselijke media het slachtoffer van een groepsverkrachting.

De feiten zouden vrijdagavond hebben plaatsgevonden in een dorp nabij Datia. Het koppel reisde met de fiets van de tempelstad Orchha naar Seonda, en stopte in de buurt van het dorp om er te kamperen voor de nacht.

Acht mannen vielen het koppel met houten stokken aan. Ze overmeesterden de echtgenoot en verkrachtten vervolgens de vrouw. Vooraleer op de vlucht te slaan, beroofden ze de toeristen ook van hun bezittingen.

De Zwitserse vrouw werd in een ziekenhuis in de buurt van Gwalior opgenomen. De eerste tests zouden de verkrachting intussen hebben bevestigd, meldt de televisiezender NDTV.

Volgens de politie werden al acht mensen opgepakt voor verhoor, maar wordt er nog steeds gezocht naar alle daders.

Verkrachtingen zijn schering en inslag in India. De problematiek staat erg in de aandacht nadat enkele maanden geleden een 23-jarige vrouw overleed aan de gevolgen van een brutale groepsverkrachting op een bus in de Indiase hoofdstad. (Belga/BO)

In India werd een Zwitserse toeriste volgens enkele plaatselijke media het slachtoffer van een groepsverkrachting.De feiten zouden vrijdagavond hebben plaatsgevonden in een dorp nabij Datia. Het koppel reisde met de fiets van de tempelstad Orchha naar Seonda, en stopte in de buurt van het dorp om er te kamperen voor de nacht. Acht mannen vielen het koppel met houten stokken aan. Ze overmeesterden de echtgenoot en verkrachtten vervolgens de vrouw. Vooraleer op de vlucht te slaan, beroofden ze de toeristen ook van hun bezittingen. De Zwitserse vrouw werd in een ziekenhuis in de buurt van Gwalior opgenomen. De eerste tests zouden de verkrachting intussen hebben bevestigd, meldt de televisiezender NDTV. Volgens de politie werden al acht mensen opgepakt voor verhoor, maar wordt er nog steeds gezocht naar alle daders. Verkrachtingen zijn schering en inslag in India. De problematiek staat erg in de aandacht nadat enkele maanden geleden een 23-jarige vrouw overleed aan de gevolgen van een brutale groepsverkrachting op een bus in de Indiase hoofdstad. (Belga/BO)