Zweden verhoogde de waakzaamheid in alle kerncentrales nadat snuffelhonden explosieven ontdekten in een vrachtwagen nabij de grootste kerncentrale van het land, de Ringhals kerncentrale in Varberg, zo'n 70 kilometer van Goteborg. De politie onderzoekt de zaak. De eerste vermoedens gaan richting een sabotagepoging, maar er zijn nog geen verdachten. Dat schrijft Russia Today.

Chauffeur wist van niks

Ondanks dat er geen ontstekingsmechanisme bij de explosieven zat, lieten de politiediensten de omgeving rond de vrachtwagen evacueren. De chauffeur - die zich van geen kwaad bewust is - wordt ook ondervraagd. Volgens politiewoordvoerder Tommy Nyman wist de chauffeur inderdaad niets van de explosieven. "Het is duidelijk dat iemand ander de explosieven in de vrachtwagen legde."

De eerste vermoedens gaan richting een sabotagepoging, maar er zijn nog geen verdachten.

Geen rechtstreeks gevaar

Volgens Zweedse explosievenexperts betekenden de explosieven geen rechtstreeks gevaar, aangezien er geen ontstekeningsmechanisme bij was. Woordvoerders van de kerncentrale lieten echter weten dat een ontploffing geen gevaar zou gevormd hebben voor de kerncentrale. (SD)

Zweden verhoogde de waakzaamheid in alle kerncentrales nadat snuffelhonden explosieven ontdekten in een vrachtwagen nabij de grootste kerncentrale van het land, de Ringhals kerncentrale in Varberg, zo'n 70 kilometer van Goteborg. De politie onderzoekt de zaak. De eerste vermoedens gaan richting een sabotagepoging, maar er zijn nog geen verdachten. Dat schrijft Russia Today.Chauffeur wist van niksOndanks dat er geen ontstekingsmechanisme bij de explosieven zat, lieten de politiediensten de omgeving rond de vrachtwagen evacueren. De chauffeur - die zich van geen kwaad bewust is - wordt ook ondervraagd. Volgens politiewoordvoerder Tommy Nyman wist de chauffeur inderdaad niets van de explosieven. "Het is duidelijk dat iemand ander de explosieven in de vrachtwagen legde."De eerste vermoedens gaan richting een sabotagepoging, maar er zijn nog geen verdachten.Geen rechtstreeks gevaarVolgens Zweedse explosievenexperts betekenden de explosieven geen rechtstreeks gevaar, aangezien er geen ontstekeningsmechanisme bij was. Woordvoerders van de kerncentrale lieten echter weten dat een ontploffing geen gevaar zou gevormd hebben voor de kerncentrale. (SD)