Zwarte doos van neergestort Chinees vliegtuig gevonden

© belga

Een van de twee vluchtrecorders van het vliegtuig dat maandag neerstortte in het zuiden van China, is gelokaliseerd, meldt een woordvoerder van de Chinese luchtvaartautoriteit. De gegevens in de zwarte doos bieden mogelijk inzicht in de oorzaak van de crash.

De Boeing 737-800 van China Eastern Airlines dook maandag van een hoogte van meer dan acht kilometer pijlsnel naar beneden. Het zeven jaar oude toestel was van Kunming onderweg naar Guangzhou en stortte neer in de bergen bij Wuzhou, een stad in de regio Guangxi.

De 123 passagiers en 9 bemanningsleden hebben de crash niet overleefd, bleek eerder. Desondanks wordt nog gezocht. Het reddingswerk op de plek van de crash moest woensdag worden stopgezet vanwege het slechte weer. Boeing liet eerder weten technische experts naar China te sturen om te helpen bij het onderzoek naar de toedracht van de crash.

China Eastern Airlines houdt zijn toestellen van het betreffende type aan de grond. De Chinese toezichthouder voor de luchtvaart heeft een breed onderzoek ingesteld naar mogelijke veiligheidsproblemen.

Partner Content