De nieuwe wet kon al op veel tegenstand rekenen sinds de nieuwe president Park Guen-hye hem goedkeurde, dat meldt de Amerikaanse nieuwssite CNN. Vele sterren uitten hun ongenoegen door foto's van zichzelf in uitdagende kledij op sociale media te plaatsen. Zuid-Korea's bekende sekssymbool, Lee Hyori liet via Twitter van zich horen. "Is deze wet echt? In dat geval ben ik er echt bij". Ook tv-persoonlijkheid Nancy Land mengde zich in de discussie. Op Twittere postte ze een foto van haar decolleté met daarnaast een bankbriefje.

Terug in de tijd

Anderen suggereerden dan weer dat dit wel eens het begin kan zijn van een nieuwe golf dictatoriale wetten. Zelfs de oppositie kantte zich tegen de beslissing van de nieuwe president, ze vinden de wet een beperking van de vrijheid. Park Guen-hye werd vergeleken met haar overleden vader Park Chung-hee. Tijdens zijn bewind van 1963 tot 1979 verbande hij rokken die minder dan twintig centimeter onder de knie kwamen.

Ki Sik Kim, een lid van de Democratische partij, schreef op Twitter: "Waarom moeit de overheid zich met hoe inwoners zich kleden? Dit is een reden om ons zorgen te maken dat we terugkeren naar een tijdperk waarin haar-en roklengte opgelegd werden." Ook de bekende, vrouwelijke popgroep T-area mengt zich in het debat. Weinig verhullende outfits zijn de dresscode van deze groep.

Geruchten

Politie-inspecteur Ko Jun-ho vertelde aan CNN dat de wet eerder over naaktheid en onzedig gedrag gaat dan over kleding. De geruchten dat de politie zal letten op wat mensen dragen, kloppen niet volgens hem. Politici van de oppositie werden beschuldigd voor het verspreiden van foute informatie. Als reactie beloofde de overheid de exacte inhoud van de wet en de toepassing ervan binnenkort te publiceren.

De nieuwe wet kon al op veel tegenstand rekenen sinds de nieuwe president Park Guen-hye hem goedkeurde, dat meldt de Amerikaanse nieuwssite CNN. Vele sterren uitten hun ongenoegen door foto's van zichzelf in uitdagende kledij op sociale media te plaatsen. Zuid-Korea's bekende sekssymbool, Lee Hyori liet via Twitter van zich horen. "Is deze wet echt? In dat geval ben ik er echt bij". Ook tv-persoonlijkheid Nancy Land mengde zich in de discussie. Op Twittere postte ze een foto van haar decolleté met daarnaast een bankbriefje. Terug in de tijd Anderen suggereerden dan weer dat dit wel eens het begin kan zijn van een nieuwe golf dictatoriale wetten. Zelfs de oppositie kantte zich tegen de beslissing van de nieuwe president, ze vinden de wet een beperking van de vrijheid. Park Guen-hye werd vergeleken met haar overleden vader Park Chung-hee. Tijdens zijn bewind van 1963 tot 1979 verbande hij rokken die minder dan twintig centimeter onder de knie kwamen. Ki Sik Kim, een lid van de Democratische partij, schreef op Twitter: "Waarom moeit de overheid zich met hoe inwoners zich kleden? Dit is een reden om ons zorgen te maken dat we terugkeren naar een tijdperk waarin haar-en roklengte opgelegd werden." Ook de bekende, vrouwelijke popgroep T-area mengt zich in het debat. Weinig verhullende outfits zijn de dresscode van deze groep. Geruchten Politie-inspecteur Ko Jun-ho vertelde aan CNN dat de wet eerder over naaktheid en onzedig gedrag gaat dan over kleding. De geruchten dat de politie zal letten op wat mensen dragen, kloppen niet volgens hem. Politici van de oppositie werden beschuldigd voor het verspreiden van foute informatie. Als reactie beloofde de overheid de exacte inhoud van de wet en de toepassing ervan binnenkort te publiceren.