Kim bezocht daarvoor een testlocatie aan een nationaal defensie-instituut, bericht het Zuid-Koreaanse nieuwsagentschap Yonhap donderdag, op basis van de Noord-Koreaanse staatsmedia. Details over het wapen zijn niet bekendgemaakt. Wel zou de test succesvol geweest zijn.

'De zeer moderne wapens, die onder de leiding van het dynamische bestuur van onze partij ontwikkeld worden, beschermt ons territorium volledig en verbetert de strijdvaardigheid van ons volksleger aanzienlijk', klinkt het volgens Yonhap.

De president van de VS, Donald Trump, sprak recent regelmatig over grote vooruitgang in de onderhandelingen met Noord-Korea. In juni had hij in Singapore een historische top met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Kim zei daar bereid te zijn tot nucleaire ontwapening. Concrete beloftes over hoe en wanneer hij de nucleaire wapens zou afbouwen, bleven sindsdien evenwel uit.

Ook is nog onduidelijk welke tegenprestatie hij van de VS verwacht. De komende maanden zou er een tweede ontmoeting komen tussen Trump en Kim.

Kim bezocht daarvoor een testlocatie aan een nationaal defensie-instituut, bericht het Zuid-Koreaanse nieuwsagentschap Yonhap donderdag, op basis van de Noord-Koreaanse staatsmedia. Details over het wapen zijn niet bekendgemaakt. Wel zou de test succesvol geweest zijn.'De zeer moderne wapens, die onder de leiding van het dynamische bestuur van onze partij ontwikkeld worden, beschermt ons territorium volledig en verbetert de strijdvaardigheid van ons volksleger aanzienlijk', klinkt het volgens Yonhap. De president van de VS, Donald Trump, sprak recent regelmatig over grote vooruitgang in de onderhandelingen met Noord-Korea. In juni had hij in Singapore een historische top met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Kim zei daar bereid te zijn tot nucleaire ontwapening. Concrete beloftes over hoe en wanneer hij de nucleaire wapens zou afbouwen, bleven sindsdien evenwel uit. Ook is nog onduidelijk welke tegenprestatie hij van de VS verwacht. De komende maanden zou er een tweede ontmoeting komen tussen Trump en Kim.