Een man heeft zichzelf in brand gestoken aan de Japanse ambassade in het Zuid-Koreaanse Seoel, tijdens een manifestatie voor vroegere slachtoffers van de seksslavernij in Japan. Dat meldt het nieuwsagentschap Yonhap.

De 81-jarige man werd geblust door omstaanders en overgebracht naar het ziekenhuis. De man was niet in kritieke toestand.

Sekskampen voor soldaten

Het incident gebeurde toen ongeveer 1.000 mensen een wekelijkse bijeenkomst aan de ambassade hielden om te protesteren tegen de dwang die Japan uitoefende op vrouwen, onder wie vele Koreanen, om te werken in sekskampen voor soldaten tijdens de oorlogen in het begin van de twintigste eeuw.

Zuid-Korea viert de zeventigste verjaardag van het einde van 35 jaar koloniale heerschappij door Japan op zaterdag. (Belga/AVE)

Een man heeft zichzelf in brand gestoken aan de Japanse ambassade in het Zuid-Koreaanse Seoel, tijdens een manifestatie voor vroegere slachtoffers van de seksslavernij in Japan. Dat meldt het nieuwsagentschap Yonhap.De 81-jarige man werd geblust door omstaanders en overgebracht naar het ziekenhuis. De man was niet in kritieke toestand.Het incident gebeurde toen ongeveer 1.000 mensen een wekelijkse bijeenkomst aan de ambassade hielden om te protesteren tegen de dwang die Japan uitoefende op vrouwen, onder wie vele Koreanen, om te werken in sekskampen voor soldaten tijdens de oorlogen in het begin van de twintigste eeuw.Zuid-Korea viert de zeventigste verjaardag van het einde van 35 jaar koloniale heerschappij door Japan op zaterdag. (Belga/AVE)