De aanval met chemische wapens op 21 augustus in Syrië, zou het werk geweest zijn van het Syrische regime, en de erg zware tol zou het gevolg kunnen geweest zijn van een doseringsfout. Dat meldt het Duitse weekblad Der Spiegel op basis van bronnen bij de Duitse geheime diensten.

Op zijn website haalt het Duitse weekblad een vertrouwelijke presentatie aan van de chef van de Duitse spionagediensten aan parlementairen, waarin die de aanval toeschrijft aan de Syrische regeringstroepen, ook al zijn daar geen harde bewijzen voor.

Doseringsfout

Volgens de Duitse geheime dienst beschikken enkel de experten van het regime Assad over substanties zoals saringas, zijn alleen zij in staat om die te mengen en te gebruiken met kleine projectielen van kaliber 107 mm, waarover ze in overvloed beschikken.

De rebellen zouden volgens de Duitse geheime dienst niet in staat zijn om dergelijke aanvallen uit te voeren. Eerder zouden in Syrië al chemische aanvallen uitgevoerd zijn, maar dat de balans van de laatste aanval zo zwaar was, kan bij een doseringsfout gelegen hebben, klinkt het. (Belga/AVE)

De aanval met chemische wapens op 21 augustus in Syrië, zou het werk geweest zijn van het Syrische regime, en de erg zware tol zou het gevolg kunnen geweest zijn van een doseringsfout. Dat meldt het Duitse weekblad Der Spiegel op basis van bronnen bij de Duitse geheime diensten. Op zijn website haalt het Duitse weekblad een vertrouwelijke presentatie aan van de chef van de Duitse spionagediensten aan parlementairen, waarin die de aanval toeschrijft aan de Syrische regeringstroepen, ook al zijn daar geen harde bewijzen voor. Volgens de Duitse geheime dienst beschikken enkel de experten van het regime Assad over substanties zoals saringas, zijn alleen zij in staat om die te mengen en te gebruiken met kleine projectielen van kaliber 107 mm, waarover ze in overvloed beschikken. De rebellen zouden volgens de Duitse geheime dienst niet in staat zijn om dergelijke aanvallen uit te voeren. Eerder zouden in Syrië al chemische aanvallen uitgevoerd zijn, maar dat de balans van de laatste aanval zo zwaar was, kan bij een doseringsfout gelegen hebben, klinkt het. (Belga/AVE)