De steunbetuiging werd gefilmd door een aanwezige in een partijbijeenkomst. The Texas Tribune kreeg de video in handen.

"Voor Team Bush is dit een bittere pil om slikken, maar weet je wat? Je krabbelt recht en je helpt dat man die gewonnen heeft. En je maakt wat we Hillary Clinton stoppen", aldus George P(rescott) Bush, de 40-jarige zoon van Jeb, die "hoofd publiek land" is in Texas en ook voorzitter van de Republikeinse verkiezingscampagne in die staat.

George P. Bush wilde niet op het bericht reageren, net zomin als welke andere Bush ook.

Jeb Bush, vader van George, was lange maanden in een scheldcampagne met Donald Trump gewikkeld, waarin Trump Bush een hele serie verwijten naar het hoofd slingerde, gaande van 'low energy' tot 'incompetent'. Hij verweet de broer van Jeb, George W., dat hij een desastreuze oorlog heeft gevoerd. Het werd ook beschouwd als een clash tussen de parvenu Trump en de patriciërs Bush - nieuw geld versus oud geld. Maar vooral de verwijten van Trump naar Jeb kwamen hard aan.

Precedenten in de familie

De familie Bush, waarbij de presidenten George Herbert Walker en de genoemde George W., bleef ook na de nominatie de neus ophalen voor The Donald. Geen lid van de familie Bush ging naar de Conventie in Cleveland. De twee ex-presidenten en Jeb lieten weten dat ze niet op de Republikeinse presidentskandidaat zouden stemmen, al wilden ze ook niet zover gaan hun stem aan Hillary Clinton te geven.

George P. is de eerste barst in het Bush-bastion.

Maar, zeggen historici, en vrienden van de familie, helemaal nieuw is zoiets niet in een dynastie waar bloed belangrijker is dan principes.

George Herbert Walker trapte op de zere tenen van zijn vader, Prescott Bush, toen hij in de politiek ging. George Herbert Walker maakte aan zijn zoons Jeb en George W. duidelijk dat ze geen scrupules moesten hebben om president Ronald Reagan te omarmen, als hen dat stemmen zou opleveren. En zo geschiedde: de zoons minimaliseerden de erfenis van hun eigen vader ten voordele van diens eerdere vijand Reagan.

In het geval van George P., zeggen insiders uit Texas, is de halfwassen omarming van Trump een positiebepaling in Texas. Hij kan als verantwoordelijke voor de campagne in de staat niet tegen de eigen presidentskandidaat opboksen, maar hij moet ook rekening houden met de plaatselijke senator Ted Cruz, die in conflict met Trump leeft, en die zowel een rivaal als een bondgenoot van George P. kan worden. Ook heeft de familie Bush traditioneel moeite om conservatieve Republikeinen aan haar kant te houden, en nogal wat leden van de conservatieve basis, de Tea Party, staan aan de kant van Trump.

De steunbetuiging werd gefilmd door een aanwezige in een partijbijeenkomst. The Texas Tribune kreeg de video in handen."Voor Team Bush is dit een bittere pil om slikken, maar weet je wat? Je krabbelt recht en je helpt dat man die gewonnen heeft. En je maakt wat we Hillary Clinton stoppen", aldus George P(rescott) Bush, de 40-jarige zoon van Jeb, die "hoofd publiek land" is in Texas en ook voorzitter van de Republikeinse verkiezingscampagne in die staat.George P. Bush wilde niet op het bericht reageren, net zomin als welke andere Bush ook. Jeb Bush, vader van George, was lange maanden in een scheldcampagne met Donald Trump gewikkeld, waarin Trump Bush een hele serie verwijten naar het hoofd slingerde, gaande van 'low energy' tot 'incompetent'. Hij verweet de broer van Jeb, George W., dat hij een desastreuze oorlog heeft gevoerd. Het werd ook beschouwd als een clash tussen de parvenu Trump en de patriciërs Bush - nieuw geld versus oud geld. Maar vooral de verwijten van Trump naar Jeb kwamen hard aan.De familie Bush, waarbij de presidenten George Herbert Walker en de genoemde George W., bleef ook na de nominatie de neus ophalen voor The Donald. Geen lid van de familie Bush ging naar de Conventie in Cleveland. De twee ex-presidenten en Jeb lieten weten dat ze niet op de Republikeinse presidentskandidaat zouden stemmen, al wilden ze ook niet zover gaan hun stem aan Hillary Clinton te geven.George P. is de eerste barst in het Bush-bastion.Maar, zeggen historici, en vrienden van de familie, helemaal nieuw is zoiets niet in een dynastie waar bloed belangrijker is dan principes. George Herbert Walker trapte op de zere tenen van zijn vader, Prescott Bush, toen hij in de politiek ging. George Herbert Walker maakte aan zijn zoons Jeb en George W. duidelijk dat ze geen scrupules moesten hebben om president Ronald Reagan te omarmen, als hen dat stemmen zou opleveren. En zo geschiedde: de zoons minimaliseerden de erfenis van hun eigen vader ten voordele van diens eerdere vijand Reagan. In het geval van George P., zeggen insiders uit Texas, is de halfwassen omarming van Trump een positiebepaling in Texas. Hij kan als verantwoordelijke voor de campagne in de staat niet tegen de eigen presidentskandidaat opboksen, maar hij moet ook rekening houden met de plaatselijke senator Ted Cruz, die in conflict met Trump leeft, en die zowel een rivaal als een bondgenoot van George P. kan worden. Ook heeft de familie Bush traditioneel moeite om conservatieve Republikeinen aan haar kant te houden, en nogal wat leden van de conservatieve basis, de Tea Party, staan aan de kant van Trump.