Een gewapend commando bestormde maandagochtend in de Mexicaanse badplaats Puerto Vallarta een restaurant en ontvoerde daar minstens tien mensen. De autoriteiten meldden maandag al dat de slachtoffer leden zouden zijn van een criminele bende zijn, en volgden dan ook het spoor van een territoriaal conflict tussen rivaliserende bendes. Dinsdag werd bevestigt dat de zoon van El Chapo deel uitmaakte van de ontvoerde groep.

El Chapo, de leider van het Sinaloa-kartel, ontsnapte in januari via een tunnel uit de gevangenis, maar werd opnieuw opgepakt. Hij wacht momenteel op zijn uitlevering naar de Verenigde Staten. Zoon Jésus Alfredo Guzmán Salazar wordt door de Verenigde Staten zelf ook aangeklaagd voor drugshandel.

Machtsstrijd

Puerto Vallarta is een populaire vakantiebestemming bij Mexicanen en buitenlanders. In de regio is het drugskartel Jalisco Nueva Generación actief, dat volgens de procureur achter de ontvoeringen zou zitten. Het kartel werkte ooit samen met Sinaloa, maar sinds kort is er een breuk tussen de twee bendes. Jalisco Nueva Generación heeft zijn invloed sterk uitgebreid en behoort nu tot de machtigste bendes van het land.

(Belga/RR)

Een gewapend commando bestormde maandagochtend in de Mexicaanse badplaats Puerto Vallarta een restaurant en ontvoerde daar minstens tien mensen. De autoriteiten meldden maandag al dat de slachtoffer leden zouden zijn van een criminele bende zijn, en volgden dan ook het spoor van een territoriaal conflict tussen rivaliserende bendes. Dinsdag werd bevestigt dat de zoon van El Chapo deel uitmaakte van de ontvoerde groep. El Chapo, de leider van het Sinaloa-kartel, ontsnapte in januari via een tunnel uit de gevangenis, maar werd opnieuw opgepakt. Hij wacht momenteel op zijn uitlevering naar de Verenigde Staten. Zoon Jésus Alfredo Guzmán Salazar wordt door de Verenigde Staten zelf ook aangeklaagd voor drugshandel. Puerto Vallarta is een populaire vakantiebestemming bij Mexicanen en buitenlanders. In de regio is het drugskartel Jalisco Nueva Generación actief, dat volgens de procureur achter de ontvoeringen zou zitten. Het kartel werkte ooit samen met Sinaloa, maar sinds kort is er een breuk tussen de twee bendes. Jalisco Nueva Generación heeft zijn invloed sterk uitgebreid en behoort nu tot de machtigste bendes van het land. (Belga/RR)