Op 8 maart 2014 verdween het toestel met 239 mensen aan boord, kort na het opstijgen in Kuala Lumpur.

De verdwijning is een van de grootste mysteries in de geschiedenis van de burgerluchtvaart. Het wrak werd niet gelokaliseerd, maar aan de westelijke kustlijn van de Indische Oceaan werden wel een twintigtal wrakstukken gevonden, die waarschijnlijk van de MH370 zijn.

Eind vorig jaar kwamen Australische en buitenlandse experts bijeen in Canberra, op het moment dat de 120.000 vierkante kilometer van het zoekgebied bijna volledig doorzocht was. Deze maand werden de laatste 10.000 vierkante kilometer uitgekamd, zonder resultaat.

De Australiërs, die de zoekacties coördineerden, concludeerden vorige maand in een rapport dat het vliegtuig zich waarschijnlijk niet in het gebied bevindt. 'Er is een grote waarschijnlijkheid dat het vermiste vliegtuig zich niet bevindt in het onderwatergebied dat tot nu toe doorzocht werd', luidde het in het rapport van het Australian Transport Safety Bureau (ATSB).

Op 8 maart 2014 verdween het toestel met 239 mensen aan boord, kort na het opstijgen in Kuala Lumpur.De verdwijning is een van de grootste mysteries in de geschiedenis van de burgerluchtvaart. Het wrak werd niet gelokaliseerd, maar aan de westelijke kustlijn van de Indische Oceaan werden wel een twintigtal wrakstukken gevonden, die waarschijnlijk van de MH370 zijn.Eind vorig jaar kwamen Australische en buitenlandse experts bijeen in Canberra, op het moment dat de 120.000 vierkante kilometer van het zoekgebied bijna volledig doorzocht was. Deze maand werden de laatste 10.000 vierkante kilometer uitgekamd, zonder resultaat.De Australiërs, die de zoekacties coördineerden, concludeerden vorige maand in een rapport dat het vliegtuig zich waarschijnlijk niet in het gebied bevindt. 'Er is een grote waarschijnlijkheid dat het vermiste vliegtuig zich niet bevindt in het onderwatergebied dat tot nu toe doorzocht werd', luidde het in het rapport van het Australian Transport Safety Bureau (ATSB).